SEJR I SÆSONENS SIDSTE KAMP

26.05.2024 17:16

En stærk 3-2 sejr over Brøndby IF slutter sæsonen flot af.

Søndag gjaldt det sæsonens sidste kamp. På et udsolgt Brøndby Stadion ventede kamp 96 i det klassiske opgør mod Brøndby IF i 3F Superligaen.

Hjemmeholdet kunne vinde mesterskabet med en sejr eller hvis andre resultater gik Brøndbys vej. Så den lune sommerluft sitrede af forventninger og spænding hos de mange gul-klædte fans af hjemmeholdet.

Det var dog os fra Aarhus, som kom bedst ud til kampen med en rigtig fin start. Vi var rolig på bolden og tog initiativ fra starten af kampen.

Det gav allerede efter få minutter et forsøg på overliggeren fra Mikael Anderson, hvor Gift Links skød forbi mål på returen.

Situationen var blot en af flere gode offensive momenter i kampens indledning, hvor vi fastholdte bolden godt og fik skabt chancer.

Blandt andre til Nicolai Poulsen med en stærk afslutning, der blev reddet. Anderson var over riposten, men hans forsøg blev blokeret.

Efter 15 minutter var fordelingen på bolden 70-30 i vores favør, hvilket sagde meget om kampens indledning og på det her tidspunkt var værterne knapt kommet op i vores felt. Men som kvarteret var gået fik Brøndby IF et frispark langt oppe på vores banehalvdel og kunne score på et hovedstød lidt ud af ingenting.

En sur scoring at indkassere efter vores ellers gode indledning. Målet gav hjemmeholdet mere tro på tingene og efterhånden blev det en mere lige kamp, hvor BIF nu også kom til deres chancer. Blandt andre var hurtige Suzuki fra Brøndby nogle gange farlige i nogen omstillinger.

Men efterhånden fik vi bedre fat igen og efter den halve time var vi igen godt med i kampen.

Vi fik sat fart på vores boldomgang og det skabte nogen gode chancer. Blandt andre havde Tobias Bech et stærkt gennembrud som var ved at give en god chance, men bolden blev reddet ud af feltet af en gul fod.

Hen mod pausen satte Anderson i et af sine mange gode løb i dag langs kanten og han kom stærkt igennem til et indlæg. Det var lige ved at ramme Patrick Mortensen foran Brøndby-målet, men i stedet ramte bolden en BIF’er og gik i mål til 1-1. Det var vist kun de mest gule på stadion, der ikke mente, at det egentlig var en fortjent udligning.

Med et minut til pausen var Tobias Bech lige ved at kunne score til 2-1 med et drømmehug mod krydset i Brøndbys mål, men han måtte se sit forsøg blive reddet.

Jagtende et mesterskab kom BIF ud fra omklædningen med et tryk på vores mål og i halvlegens indledning fik de flere hjørnespark. Men vi havde det nogenlunde under kontrol, når gæsterne pressede på.

Skulle værterne sikre sig guld efter kampen skulle resultatet mellem FC Midtjylland og Silkeborg IF gå deres vej. Og mens FC Midtjylland var i gang med et comeback i Herning, kom vi til et godt indlæg, som ramte Patrick Mortensen, der headede mod mål, men BIF’s målmand fik hånden på. Bolden røg ud til Tobias Bech som med brystet kunne bringe os foran.

Glæden holdt dog ikke så længe, for efter en periode med Brøndby, der prøvede at slå tilbage, mistede vi bolden i et opspil og Sebastian Sebulonsen kunne komme mod vores mål i en spids vinkel, hvor han udplacerede Jesper Hansen til en udligning til 2-2.

Med et lille kvarter tilbage kom indskiftet Jacob Andersen stærkt igennem i vores højre siden. Foran mål fandt han Patrick Mortensen som kunne score sit 13’ende mål i sæsonen til en dejlig føring til AGF.

Med stillingen i en anden kamp gående mod værterne, pressede Brøndby nu mere og mere desperat på for de mål de skulle bruge for at blive mester. Men de var oppe mod et stærkt kæmpende AGF-hold som forsvarede sig heroisk og kæmpende for en sejr til Aarhus i sæsonens sidste kamp.

Og det lykkes til sidst, hvor vi - trods et vildt BIF-pres i slutfasen - kunne ånde lettet op og bringe tre point med hjem til Aarhus og dermed slutte sæsonen med en sejr i det klassiske opgør mod Brøndby IF.

Nu går 3F Superliga-truppen på sommerferie. Men der stadig fodbold i de kommende uger fra din klub. Tirsdag spiller U19 for eksempel pokalfinale i Randers og den 8. juni spiller AGF Kvindefodbold hjemme i Aarhus mod HB Køge.

BIF vs. AGF / 3F Superligaen Runde 32 / Brøndby Stadion 26.5 2024
2-3 (1-0)
16’ 1-0: Rasmus Lauritsen
41’ 1-1: Selvmål
59’ 1-2: Tobias Bech
64’ 2-2: Sebastian Sebulonsen
76 2-3: Patrick Mortensen