SÆSONEN SLUTTER MED ET KLASSISK OPGØR

23.05.2024 11:48

Der står Brøndby IF på menuen i sæsonens sidste kamp.

Søndag gælder det sæsonens sidste kamp, når vi møder Brøndby IF på udebane kl. 17. Der er stadig få billetter tilbage på udebaneafsnittet på et ellers udsolgt Brøndby Stadion. Men ikke mange, så skal man med, skal man skynde sig lidt.

Seneste udgave af det klassiske opgør var i 3F Superligaens runde 25 den 14. april, hvor vi spillede 2-2 efter en sen århusiansk udligning af Patrick Mortensen i en kamp, hvor Magnus Knudsen scorede vores andet mål i den kamp. 

Den kamp blev spillet i Aarhus, mens seneste kamp i Brøndby var i Oddset Pokalen, hvor vi tabte 2-1, men jo stadig gik videre med en samlet sejr. 

Kampen søndag er kamp nummer 96 i 3F Superligaen. Dermed er Brøndby IF det hold, vi har mødt oftest i toppen af dansk fodbold i den lange rige historie, som er i kampen mellem AGF og Brøndby. 

Samlet set har Brøndby taget sejren med i 49 af de kampe, mens 22 kampe er endt med AGF-sejr og 24 kampe er endt uafgjort.
Set hen over de seneste tre kampe mod BIF har vi delt i porten med en sejr til hver og en uafgjort.

Begge hold kommer ind ovenpå en sejr over Silkeborg IF på 2-0, mens vi som bekendt vandt 3-2 i vores seneste kamp hjemme over FC København. Sejren fastholdte Brøndby IF på toppen af 3F Superligaen og de kan vinde mesterskabet på søndag - med mindre, vi kan stikke en kæp i hjulet på dem, hvad gutterne naturligvis vil gøre alt for. 


Skal vi få os tre nye point kræver det mål og måske de kommer fra Patrick Mortensen, der synes næsten altid at score mod Brøndby IF. 

Vores anfører scorede således kampens sidste mål, da vi senest mødte Brøndby og også vores seneste mål på Brøndby Stadion. Og vores anfører har scoret mod Brøndby i 2019, 2020, 2022 og 2023.

Og Brøndby IF er også den modstander, som Patrick Mortensen har været involveret i flest mål mod - nemlig 10 - otte scoringer og to assists - det kommer ud til at lige omkring ti procent af alle Patrick Mortensens mål for AGF er sat ind mod søndagens modstander.

Det kunne også være, at der kommer århusianske mål fra Mads Emil Madsen, som mildest talt fik gang i målscoringen med et hattrick i seneste kamp. Og med de tre mål faktisk fordoblede sin målscore fra hans første 45 Superliga-kampe for AGF. 

Søndag skrives et nyt kapitel i kampene mellem AGF og Brøndby IF. Kampen starter kl. 17 på et udsolgt Brøndby Stadion. Så kom i god tid, hvis du tager turen til Vestegnen på søndag.