SÆSONEN I TAL

30.05.2024 07:12

3F Superligaen ligger nu stille og sommerpausen er over os. 192 Superliga-kampe er blevet afviklet siden 21. juli 2023. AGF’s første kamp var hjemme mod Vejle, hvor det blev til en 1-0 sejr, mens den sidste kamp også gav en sejr med en 3-2 sejr på udebane over Brøndby IF. Her dykker vi ned i sæsonens tal.

Vi sluttede sæsonen på femtepladsen med 44 point. Seks point færre end i seneste sæson. Det var fjerde gang i de seneste fem sæsoner, at vi spillede med i mesterskabsspillet. 

42 mål scorede vi i Superligaen og 12 i Pokalturneringen. AGF’s topscorer i turneringen blev endnu engang Patrick Mortensen med 13 mål, hvilket gør ham til sæsonens næstmest scorende spiller i ligaen sammen med to andre. Og i alt har Patrick Mortensen nu scoret 83 mål for AGF. Den næstmest scorende AGF’er i Superliga-sæsonen 23/24 var Tobias Bech.

11 af vores mål er kommet efter et hovedstød, hvilket er flest af alle i 3F Superligaen. 

Det er måske fordi vi er ret gode til at få scoret på standardsituationer. I alt har vi fået mål efter 21 standard-situationer som frispark, straffe- og hjørnespark. 


Og med 4.7 er AGF da også det hold i ligaen med det højeste xG på dødbolde. xG er en indikator på, hvor store chancer man skaber på standardsituationer og på kvaliteten af en afslutning.Det kunne dog være blevet til flere mål. For 10 gange har vi ramt stolpen eller overliggeren i sæsonens superliga-kampe. 

Ni gange holdt vi et clean sheet i 3F Superligaen. Det er tredjebedst. I pokalturneringen havde vi fire clean sheets. AGF’s målmand Jesper Hansen konsoliderede sin clean sheet rekord i sæsonens løb og er nu oppe på imponerende 132.

Gift Links er med fem asisst den mest assisterende AGF-spiller i Superligaen i den netop afsluttede sæson. I øvrigt scorede Gift Links to gange i pokalturneringen, men ikke i 3F Superligaen.

I alt har vi spillet 54 turnerings- og testkampe i sæsonens løb. Og en enkelt showkamp, da vi i sensommeren 2023 besøgte Galten FS. Den seneste kamp gik i gang kl. 21.30, mens den tidligste kampstart i sæsonen var kl. 14. Søndag og andre helligdage er den dag, vi har spillet flest kampe på med 28 kampe. 

Frederik Tingager har vundet 117 af de 176 dueller han har engageret sig i. Det er næst-flest i ligaen. Tingager er også næstbedst til at få clearet bolden i hele ligaen.

Patrick Mortensen har med 32 kampe været med i samtlige 3F Superliga-kampe i denne sæson.

Største sejr i sidste sæson var på 4-0 i Oddset Pokalen, mens det største nederlag var på 7-2. I 10 af de kampe AGF har deltaget i, i sæsonen er der scoret fire mål eller flere. Alene i de to sidste kampe, som vi begge vandt, er der scoret 10 mål. 


Ni forskellige AGF’ere har repræsenteret os på 3F Superligaens officielle Rundens Hold. Højdespringeren var Gift Links med fire udtagelser, mens Frederik Tingager, Patrick Mortensen og Mikael Anderson har været udtaget tre gange. 

30 spillere har fået spilletid i sæsonens løb. Patrick Mortensen med mest spilletid og Frederik Emmery med mindst. 

Den yngste spiller til at spille 3F Superliga i sæsonen er Frederik Emmery med 17 år, mens Jesper Hansen var den ældste spiller med 39 år. 

Mikael Anderson er den spiller, det er sværest at tage bolden fra, hvis man skal følge reglerne. I hvert fald er der begået 83 frispark mod Mikael Anderson. Det er tyve flere forseelser end nummer to. 

To young guns fik deres liga-debut i den forgangne sæson i skikkelse af Luka Callø og Frederik Emmery. I alt har syv spillere fra AGF Talent fået spilletid i sæsonen. Dertil kan så ligges Benjamin Hvidt, Mikkel Duelund og Mikael Anderson, som jo også har trådt deres barnefodboldstøvler på Fredensvang. 

Syv nationaliteter er repræsenteret i AGF’s Superliga-trup. 

Ni AGF’ere fra liga-truppen har i sæsonens løb været udtaget til landsholds-tjeneste for enten senior eller ungdomslandshold. 


I denne sæson blev tilskuertallet på Ceres Park reduceret fra årsskiftet i forbindelse med byggeriet af det nye stadion. Der er nu plads til 16.000 tilskuere.

I gennemsnit har vi haft 11.172 tilskuere til hjemmekampene i sæsonen med fire udsolgte kampe og otte kampe med over 12.000 tilskuere. I alt - på både ude og hjemmebane - har næsten 370.000 tilskuere set AGF’s kampe i 3F Superligaen, hvor vi har det tredjehøjeste tilskuertal i ligaen. Dertil kan så tælles pokal- og europæiske kampe, som til sammen er set af godt 40.000 i Ceres Park.De mange tilskuere har i sæsonens løb konsumeret 170.500 liter god øl fra Ceres og spist 17 tons pølser. 

Velbekomme og tak for opbakningen i sæsonens løb. Vi ses næst’ år.