NYT SETUP SKAL STYRKE PERFORMANCE OG TRANSITION

23.05.2024 12:00

Phil Mansfield er ny Head of Performance i AGF. Samtidig kobles U19 organisatorisk endnu tættere sammen med 3F Superliga-holdet for at styrke transitionen.

Siden efteråret 2023 har AGF haft Phil Mansfield tilknyttet som Performance Coach, og fra den nye sæson får han udvidet sit ansvarsområde.

Den 42-årige englænder er således ny Head of Performance i AGF og bliver dermed daglig leder for de fysioterapeuter, fysiske trænere, mentaltrænere og læge, der er tilknyttet både Superliga og akademiet.

- Phil har mangeårig erfaring med at optimere alle de fysiske og mentale mekanismer i et præstationsmiljø, og i de måneder, han har arbejdet med truppen og staben, har han overbevist os om, at han har de rette kompetencer til at udvikle klubben på dette område, hvor han får til opgave at etablere procedurer, kvalitetssikring og sammenhæng på det sundhedsmæssige, fysiske og mentale område omkring både Superliga og akademiet, siger sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye.

Phil Mansfield, der i mange år har haft sit eget konsulentfirma, hvor han blandt andre har hjulpet Premier League-klubber- og spillere, landshold og Tour de France-ryttere til at optimere deres præstationer, ser frem til de nye arbejdsopgaver.

- Selvom jeg kun har været kort tid i AGF, har jeg fået klubben ind under huden, og jeg elsker den passion, der omgiver AGF. Det er en spændende udfordring at få mulighed for at bruge min viden og erfaring til at gøre vores præstationsmiljø endnu stærkere og skabe de mest optimale betingelser for, at vi i fællesskab lykkes, siger Phil Mansfield.

U19 kobles tættere på Superligaen

Et vigtigt indsatsområde for Phil Mansfield er overgangen fra akademiet til Superliga-holdet, hvor transitionsspillerne såvel fysisk, atletisk som mentalt tidligere skal rustes til de udfordringer, der venter på højeste niveau.

Det er også baggrunden for, at U19 fra den nye sæson bliver koblet tættere sammen med Superligaen og organisatorisk oprettet med sin egen afdeling, der hører ind under sportschef Stig Bjørnebye.

- Vi har allerede i denne sæson gennemført tiltag, der har betydet, at U19 et par gange om ugen træner samtidig med Superliga-holdet.

- Nu kobler vi de to hold endnu tættere sammen, så U19-spillerne i endnu højere grad kommer til at kunne spejle sig i det kravbillede, der er på førsteholdet. Vi har en klar strategi om at udvikle spillere, der kan gøre en forskel på førsteholdet og bidrage til at generere transferindtægter.

- Det skal omstruktureringen være med til at realisere - og det skal også ses i lyset af, at vi til oktober slår dørene op for vores akademibygning og dermed får endnu bedre forudsætninger for at skabe et produktivt præstationsmiljø, siger Stig Inge Bjørnebye, der som en del af det nye sportslige setup fremadrettet vil have endnu mere fokus på rekrutteringen af spillere til både U19 og Superligaen.