NY TALENTCHEF I AGF OG FLERE RESSOURCER TIL REKRUTTERING

23.05.2024 13:00

AGF styrker talentarbejdet og opgraderer med en ny Head of Recruitment og Talentchef.

AGF optimerer og ændrer talent-arbejdet med flere ressourcer til rekruttering og en ny talentchef i en styrkelse af arbejdet på Fredensvang.

Jesper Ørskov - der siden december 2020 har været talentchef i AGF - vil således fremadrettet fokusere fuldt ud på rekruttering af nye spillere som ny Head of Recruitment.

I de senere år har AGF foretaget betydelige investeringer i scouting og dataanalyse, og pt. er seks personer tilknyttet scouting-afdelingen.

Jesper Ørskov har haft stor andel i etablering af dette setup, samtidig med at han har varetaget funktionen som talentchef. Nu får han fuld fokus på dette område som ny Head of Recruitment.

- Identificering og rekruttering af spillere med den rette profil - både til Superliga-holdet og akademiet - fylder mere og mere. Vi har taget nogle gode skridt på dette område, men nu gearer vi yderligere op ved at gøre Jesper til Head of Recruitment og give ham mulighed for udelukkende at fokusere på dette område.

- I kraft af sine 10 år som fodboldagent og nu næsten fire år som talentchef har Jesper oparbejdet et stort netværk, og han har nogle helt klare kompetencer i forhold til rekruttering, som vi nu drager endnu mere nytte af, fortæller sportschef Stig Inge Bjørnebye om den organisatoriske ændring.

Jesper Ørskov ser frem til udelukkende at have fokus på rekruttering af nye spillere.

- Jeg har nydt rollen som talentchef, som har givet mig et dybdegående indblik i de mekanismer, der gør sig gældende i en fodboldklub, og i de krav og forventninger, der er fra alle sider.

- Rekrutteringsdelen har altid ligget mit hjerte nær, og jeg glæder mig til at kaste mig fuldt ud over de nye udfordringer, hvor opgaven både er at finde konkurrencedygtige spillere til Superliga-holdet og akademiet, siger Jesper Ørskov.

Marc Søballe Pedersen forfremmes til talentchef

Med mange nye initiativer i støbeskeen har det for den sportslige ledelse været vigtigt at rekruttere den nye talentchef internt, og samtidig skulle det være en person, som har et indgående kendskab til AGF’s og aarhusiansk talentarbejde.

Den profil lever 30-årige Marc Søballe Pedersen til fulde op til, og som ny talentchef får han ansvaret for U10-U17, mens U19 - som vi tidligere i dag kunne fortælle - fremadrettet hører ind under sportschef Stig Inge Bjørnebye.

Også AGF Klubsamarbejde bliver en del af hans ansvarsområde, og det er netop som sportslig ansvarlig for klubsamarbejdet, at Søballe på kort tid har leveret flotte resultater i AGF og banet vejen for forfremmelsen til talentchef.

Før han kom til AGF, var han i flere år træner og leder i IF Lyseng, og hans arbejde her har også aftvunget stor respekt.

- Vi kender Marcs kvaliteter fra hans tid i Lyseng, og i den korte tid, han har været i AGF, er vi kun blevet bekræftet i, at han både har de faglige og ledelsesmæssige kvalifikationer til at kunne løfte opgaven som talentchef.

- I klubsamarbejdet har han blandt andet sørget for, at alle børnene i samarbejdsklubberne får flere træningspas, og før han kom til AGF, havde han stor andel, at IF Lyseng fik tildelt en ungdomslicens og dermed også divisionsstatus. 

- Vi har en stor tiltro til, at Marc kan fortsætte og udbygge den udvikling, vores talentafdeling har været inde i de senere år, siger Jacob Nielsen, der adm. direktør i AGF.

Tættere på hverdagen
Et af formålene med omstruktureringen er, at Marc Søballe skal tættere på hverdagen omkring talentarbejdet. Marc Søballe, der også er DBU-instruktør og i besiddelse af UEFA’s A-trænerlicens, glæder sig til de nye udfordringer.

 - Jeg er stolt over den tillidserklæring, klubben har vist mig. Jeg er selv fra Aarhus, og AGF har altid været min klub, og sammen med de andre trænere og ledere i talentafdelingen vil jeg gøre mit ypperste for, at vi når vores mål.

- Vi har mange lovende spillere på vej, en dygtig, erfaren trænergruppe, et velfungerende klubsamarbejde, et godt setup på uddannelsesområdet og sidst men ikke mindst fremragende faciliteter, der bliver yderligere forstærket af den nye akademibygning, der snart bliver taget i brug, så alt i alt er vores fundament stærkt.

- Nu handler det om, hvordan vi får mest muligt ud af disse forudsætninger, og det glæder jeg mig til at stå i spidsen for, siger Marc Søballe Pedersen.

Se også nyheden om en ny Head of Performance.