LOKALOPGØR ER NÆSTE UDFORDRING

13.05.2024 15:14

I en gentagelse af pokalfinalen spiller vi lokalopgør nummer 75 mod Silkeborg IF på torsdag.

Torsdag spiller vi hjemme i Ceres Park igen i den første af to hjemmekampe på fem dage. Og lad os bare være ærlig. Torsdagens modstander vækker ikke gode minder. Det er nemlig Silkeborg IF, som vi jo for kort tiden siden tabte til i pokalfinalen. 

Men nu står der altså igen lokalopgør på menuen i 3F Superligaens runde 30. Kampen spilles torsdag den 16. maj kl. 18 og man finder billetter lige her.

Det er fjerde møde med Silkeborg i Superligaen i denne sæson, hvor vi er ubesejret. Seneste kamp blev spillet i Silkeborg, hvor vi spillede 2-2 med Felix Beijmo som manden bag begge de århusianske mål. Og derudover har vi vundet 1-0 i Silkeborg og spillet 2-2 hjemme i sommeren sidste år, da sæsonen endnu var ung.

Skulle vi igen trække os ubesejret ud af lokalopgøret på torsdag vil det være fjerde gang i Superligaens historien, at Silkeborg IF ikke har formået at besejre os i en hel sæson. 

Men vi har dog haft svært ved at knække midtjyderne helt i Aarhus, hvor de seneste tre hjemmekampe mod Silkeborg er endt uafgjort.

Set hen over de seneste ti kampe i 3F Superligaen har begge hold vundet tre kampe og vi har altså spillet til X fire gange. Kampen er et lille jubilæum, da vi i 3F Superligaen har mødt hinanden 74 gange i alt. Dermed runder vi liga-kamp 75 på torsdag.

Silkeborg har dog haft det svært på udebane i denne sæson og har ikke vundet i deres seneste otte udekampe i Superligaen. De kommer til kampen fra et 4-1 nederlag til FCN i Farum i deres seneste runde, mens vi tabte 2-1 til FC Midtjylland i Herning. De resultater betyder, at det er nummer seks og fem i mesterskabsspillet, der mødes torsdag. 

Målrigt lokalopgør
Der bliver tit scoret i lokalopgøret. Kun fem gange siden Superligaens begyndelse har AGF og SIF spillet mod hinanden uden der er scoret af nogen af holdene. Og i de seneste 15 møder i ligaen er der scoret hele 49 mål, hvor der i seks af kampene har været fire eller flere mål. Tilbage i 2018 og 2019 stod alene to af kampene for 15 mål. 

Men vi har dog spillet uafgjort i fire ud af de seneste fem kampe, hvilket står i kontrast til de ni tidligere møder, som altid fandt en vinder.



Der bliver i gennemsnit scoret næsten tre mål pr. kamp mellem os og Silkeborg IF i de 74 Superliga-opgør, vi har haft i nyere tid.
 

Måske vores mål kommer fra en standard-situation. Sådan scorede vi vores seneste mål i Herning, hvor Tobias Anker var manden bag, og hele 44 % af vores scoringer i denne sæson er kommet efter en standard. Det er det højeste tal af alle hold i 3F Superligaen og den samme fordeling for os som i hele sidste sæson - men i denne sæson altså med tre kampe tilbage. 

Uanset, hvordan de kommer, så håber vi på århusianske mål på torsdag, så vi kan få den sejr, vi efterhånden har savnet længe, hvor det har knebet med sejrene i mesterskabsspillet.

Lad os sammen få den på torsdag i det 75’ende lokalopgør mod Silkeborg IF. Find billet til kampen via linket herunder.