INTET UDBYTTE AF LOKALOPGØRET

16.05.2024 18:57

Trods en opløftende offensiv halvleg med mange chancer til hjemmeholdet, tabte vi torsdag til Silkeborg IF.

På en aften, hvor Kongelunden viste sig fra sin smukkeste forårsside og banen på Ceres Park strålede om kap med solen, var det tid til 3F Superligaens runde 30.

Der stod lokalopgør mod Silkeborg IF på kampprogrammet i den første hjemmekamp af to i de kommende fem dage. 

Det var hjemmeholdet, som kom bedst fra start med en levende Mikael Anderson, der i dag startede på kanten og Nicolai Poulsen med fordelinger af bolden på midten. Den gode start gav efter få minutter en fin mulighed til Magnus Knudsen, som dog måtte se sit forsøg blive reddet. 

Gæsterne spillede med stor tålmodighed, når de var på bolden og der skulle løbes meget i presspillet i varmen på Ceres Park. Men farlige blev silkeborgenserne ikke i første havlegs indledning, hvor Frederik Tingager var en vågen styrmand i midten af forsvaret mod det, som måtte komme igennem. 

Efter et lille kvarter kom Mikael Anderson til et indlæg efter godt forarbejde mellem ham og Poulsen, men ingen spiller i hvidt nåede bolden. Det gjorde flere til gengæld kort efter, da både Bech og Andersen trykkede af, men blev henholdsvis blokeret og ramte ved siden af målet. 

Også Patrick Mortensen forsøgte sig i en mulighedsfuld start for hjemmeholdet, men Nikolai Larsen i Silkeborg-målet fik reddet. Og i det hele taget var det AGF-holdet, som var mest ivrig i det meste af 1. halvleg med kvikt og målsøgende spil.Efter en halv time kom Mortensen igen til en chance efter godt AGF-opspil, men hans forsøg gik lige nøjagtig forbi mål. 

Det gjorde de to næste chancer ikke, men de gik heller ikke i nettet, da først Mads Emil Madsen ramte overliggeren og Mortensen stolpen. 

Trods optræk til endnu flere muligheder til hjemmeholdet og et Silkeborg-hold, som også fik sig et par chancer mod halvlegens afslutning, endte første omgang uden mål efter optimistisk og fremad-søgende spil af AGF'erne. 

2. halvleg 

Anden omgang startede helt omvendt end den første. Det var nemlig Silkeborg IF som kom til den første chance og den fik de udnyttet og så var billedet pludselig vendt med en 0-1 føring til gæsterne.  Måske en konsekvens af, at SIF havde rokeret lidt rundt og satte et par nye spillere på banen, efter vores dominans i første halvleg. I hvert fald var det nu SIF, som var foran - på tavlen - og mentalt. 

Men kunne vi finde tilbage til det offensive spil fra første halvleg burde målene også komme til hjemmeholdet, som var decideret uheldige med ikke at være foran ved pausen. 


Tobias Bech var første mand med forsøget, da han kom stærkt igennem gæsternes forsvarskæde, men Silkeborgs målmand havde taget handskerne med i dag. Kort efter opstod der igen en mulighed efter et lumsk hjørnespark fra Eric Kahl. 

På et tidspunkt lignede det et straffespark til os, da en SIF’er ramte bolden med hånden i feltet, men dommen udeblev til stor frustration for holdet og resten af Ceres Park. 

En indskiftning af Gift Links og kort efter den unge U19-spiller, Frederik Emmery, der fik sin debut i dag, gav friske kræfter på banen i jagten på mål.

Men samtidig ved jo af bitter erfaring, hvor farlige gæsterne er på omstillinger. Så det var i en delikat balance, at der skulle jagtes mål.

Skudstatistikken var på dette tidspunkt 14 - 2 i vores favør, men på tavlen stod der altså 0-1. Og det fortsatte der med resten af kampen - trods flere ihærdige forsøg på at få kampen vendt og et Silkeborg-hold som også fik sine chancer. Blandt andet ramte SIF stolpen i kampens sidste halvdel og pressede på i slutfasen, hvor Jesper Hansen måtte hive en god redning op til sidst. 

Vi spiller ikke med fortjent i fodbold, men fordelt på chancer og muligheder i dagens kamp, havde gutterne fortjent mere af lokalopgøret.

Vi får chancen igen på tirsdag, hvor FC København kommer til Aarhus og Ceres Park til en stor kamp mellem Aarhus og København, der starter kl. 19. Køb din billet her >>>

AGF vs. SIF / 3F Superligaen runde 30 / Ceres Park 16.5 2024

0-1 (0-0)

47’ 0-1: Stefan Thordarson 

Advarsler

AGF: Eric Kahl 

SIF: MoM: Mads Emil Madsen Tilskuere: 6.284AGF i Ceres Park:

Jesper Hansen, Frederik Tingager, Felix Beijmo, Eric Kahl, Jacob Andersen (74’ Frederik Emmery), Mikael Anderson, Nicolai Poulsen (88' Tobias Anker), Magnus Knudsen (62’ Gift Links), Mads Emil Madsen, Tobias Bech (74' Tobias Bach), Patrick Mortensen.