GOD STIME PÅ HEDEN: FC MIDTJYLLAND VENTER SØNDAG

11.05.2024 05:52

Søndag kan vi slå tilbage fra pokalnederlaget, når vi skal til Herning, hvor vi ikke har tabt i næsten tre år.

Det gode ved fodbold er, at der altid kommer en kamp mere. Og søndag gælder det 3F Superligaen.

Efter torsdagens pokalskuffelse får vi mulighed for at slå tilbage mod FC Midtjylland, der venter på MCH Arena kl. 18 i 3F Superligaens Runde 29. 



Seneste besøg i Herning var i september, hvor vi spillede 1-1 med det århusianske mål sat ind af Tobias Bech. Og generelt har vi haft nogenlunde styr på FC Midtjylland i Herning, mens det har knebet lidt på hjemmebanen i de senere år. FCM vandt da også den seneste kamp på Ceres Park tilbage ved den 7. april, hvor vi tabte 0-1. 



Men vi har ikke siden 2018/2019 sæsonen spillet en sæson, hvor vi ikke har slået FC Midtjylland i sæsonens løb. Så historikken tilsiger måske en udesejr på søndag.

Vi er nu heller ikke uvant med at vinde i Herning, hvor de seneste fem kampe på MCH Arena er endt med to sejre til hver af holdene og altså en uafgjort i seneste kamp. Og vi skal tilbage til oktober 2021 for at finde seneste nederlag på MCH Arena. Set hen over de seneste 11 udekampe på MCH Arena, har vi blot tabt de tre.  



FC Midtjylland kommer ind til kampen oven på en sejr over Brøndby IF i seneste runde, mens vi altså skal vaske finaleskuffelsen af os efter vores kamp i torsdags. 


Seneste Superliga-kamp for vores vedkommende endte med et nederlag til FC Nordsjælland. 

Vi er fortsat på femtepladsen i mesterskabsspillet i 3F Superligaen, hvor vores værter på søndag er nummer tre. 



Kampen på søndag er det 61’ende møde med FCM i Superligaen. Det er blevet til 22 AGF-sejre, hvor halvdelen er kommet i Herning. 



Vi kan måske se frem til en kamp med mål i. I hvert fald har vi kun spillet 0-0 en gang med FC Midtjylland. Og måske målene kommer fra Patrick Mortensen som med 12 mål i Superligaen er nummer to på topscorerlisten. FCM har også en farlig mand oppe foran i skikkelse af Cho Gue-Sung, der har scoret 11 gange indtil nu. 


Og vi kan håbe, vi scorer først. Vi har scoret tre gange i kampens første kvarter i denne sæson, og når vi scorer først, så er vi ubesejrede. Når FC Midtjylland indkasserer kampens første mål, er det kun lykkedes dem at vende det til en enkelt sejr og et enkelt uafgjort resultat.

Mens vi har scoret flest af vores mål i første halvleg, er det omvendte tilfældet for FCM. Og får vi scoret først i kampene, så plejer vi også at vinde - vi er nemlig ubesejret i denne sæson, når vi er det første hold på tavlen. 
Lad os håbe på flere mål på søndag - og flest til os.

Tager man med til MCH Arena, så find billetter via linket herunder.