AGF KVINDEFODBOLD: COMEBACK TIL SOFIE VENDELBO 

21.06.2024 10:01

Velkendt ansigt vender hjem til AGF Kvindefodbold.

AGF’s kvinder henter den 24-årige forsvarsspiller Sofie Vendelbo hjem til Aarhus og AGF Kvindefodbold. Vendelbo kommer til AGF fra en sæson i den tyske frauenbundesliga, hvor hun har spillet for 1. FC Køln.

Før tiden i Tyskland spillede Vendelbo et halvt år i belgiske KRC Genk som hun rejste til fra AGF i vinteren 2023. 

Men nu går turen altså hjem til Aarhus med masser af nye erfaringer og rutine i bagagen for Vendelbo, der oprindeligt kom til VSK fra Vildbjerg i 2019 og i 2020 blev en del af AGF Kvindefodbold inden udlandet kaldte. - Det er en stor glæde, at vi er lykkes med at hente Sofie Vendelbo hjem til vores kommende sæson i Gjensidige Kvindeligaen. I sin tid i AGF voksede Sofie til at blive en vigtig og central figur både på og uden for banen og hun har fortsat sin gode udvikling i først Belgien og senere Tyskland.

- Vi husker hende som en spiller, der altid stiller høje krav til sig selv og arbejder hårdt for at indfri dem og hun bliver en vigtig tilføjelse til truppen frem mod den kommende sæson, siger chef for AGF Kvindefodbold, Daniel Lauridsen. Selv ser Sofie Vendelbo meget frem til at komme tilbage til den klub, hvor hun fik sin gennembrud som seniorspiller. 

- Det har været en stor oplevelse at spille i udlandet det sidste halvandet år, og jeg har rykket mit spil på flere måder. Men jeg trænger til at komme hjem til Danmark og føler, at jeg vender tilbage til mit hjem i AGF. Det er her, jeg hører til, og jeg glæder mig til at være omgivet af gode holdkammerater og til at være en del af et hold med høje sportslige ambitioner. 

- Jeg kommer for at spille med i toppen og ser frem til at tage fat på arbejdet. Jeg skal være med til  at sørge for, at der bliver lukket så få mål ind som muligt, og hvis det offensive spil fortsætter som i holdets forår, lover det godt for næste sæson, siger Sofie Vendelbo, der har lavet en et-årig aftale med AGF Kvindefodbold. 

AGF Kvindefodbold er nu gået på sommerpause efter de i weekenden vandt deres sidste kamp i Gjensidige Kvindeligaen med 4-2 og kunne slutte sæsonen i ligaen på en femteplads.