VI ÅBNER SÆSONEN MOD FC MIDTJYLLAND

16.07.2024 10:16

Fredag er vi en del af Superliga-sæsonens første kamp, når vi åbner 24/25 sæsonen mod FC Midtjylland hjemme i Ceres Park.

Sæsonens første 3F Superliga-kamp står mod FC Midtjylland på fredag kl. 18 i Ceres Park. 
Det er et nybagt mesterhold, som kommer til Aarhus i den allerførste kamp i sæsonen 2024/2025. Og det er anden gang inden for de seneste ti års åbningskampe, at vi åbner sæsonen mod FC Midtjylland. Seneste gang var i 2018, hvor vi på udebane spillede 0-0.  

Det er dog ikke mere end 12 dage siden, vi senest møde FC Midtjylland på fodboldbanen, da vi spillede testkamp i Herning den 4. juli. 

Derudover har fredagens gæster testet mod Sønderjyske, Sturm Graz og Schalke 04
 med lidt blandede resultater til følge.

Udover FC Midtjylland har vi spillet testkampe mod Brabrand IF, AC Horsens og Luton Town FC, hvor vi sluttede sommerens testprogram af i lørdags med at vinde 2-1. 



FC Midtjylland sluttede deres sidste sæson af med en uafgjort kamp, 3-3 hjemme mod Silkeborg, hvor det ene points sikre dem mesterskabet.

Blandt andet fordi vi vandt vores seneste kamp i 3F Superligaen med 3-2 ude over Brøndby IF. Og sluttede foråret fint af med to sejre, hvor FC Midtjylland sluttede deres 23/24 sæson af med to krydser.

Seneste turneringskamp mod FC Midtjylland var på udebane den 12. maj i foråret, hvor vi tabte 2-1 med Tobias Anker bag det århusianske mål.

Og i det hele taget havde vi noget bøvl med midtjyderne i sidste sæson med tre nederlag og et enkelt uafgjort. Og set hen over de seneste ti kampe, er det da også herningenserne som har overhånden med syv sejre mod vores to og en enkelt uafgjort. 



Gennem hele 3F Superligaens historie har vi mødt FC Midtjylland 61 gange og vundet de 22. Heraf de 13 hjemme i Ceres Park, som jo udgør rammen om fredagens premiere. 



Seneste sejr over FCM var 2022, hvor vi vandt 2-0 på udebane og i Aarhus skal vi tre år tilbage for at finde den seneste sejr i en stadig mindeværdig 3-0 sejr i september 2021.

Og der har da også været masser af mål i kampene mod FC Midtjylland. Kun én gang i Superliga-historien har vi spillet 0-0 og i de seneste ti kampe er der scoret 30 mål. 



Og vi kan håbe, vi scorer først på fredag. Vi har i hvert fald scoret tre gange i kampens første kvarter i sidste sæson og når vi scorer først, er vi ubesejrede.

Omvendt lykkes det kun FC Midtjylland i sidste sæson at vende en kamp til en enkelt sejr og et par uafgjorte resultater, når de indkasserede kampens første mål.

En af de gange var i den nævnte 3-3 kamp mod Silkeborg FF, hvor vores gæster i sidste runde i seneste sæson sikrede sig det danske mesterskab. 

Måske målene kommer fra Patrick Mortensen som med 13 mål blev vores topscorer i sidste sæson. I øvrigt et mål foran FC Midtjyllands Cho Gue-Sung, som blev noteret for 12 mål i 2023/2024. 



Lad os håbet på mål igen på fredag - gerne flest til os. Og det siger historikken også. Kun en enkelt gang de sidste ti år har vi spillet 0-0 i en åbningskamp på 3F Superligaen. 




Fredag går det løs igen. Find din billet via linket herunder.