SEJR I SIDSTE TESTKAMP

13.07.2024 13:00

Det blev til en 2-1 sejr i dag mod Luton Town i en testkamp.

Lørdag stod den på den sidste testkamp for Superliga-truppen inden næste uges sæsonpremiere. Luton Town F.C. havde inviteret til træningskamp på deres træningsanlæg, The Brache, hvor vi kunne finjustere de sidste ting med Premier League-nedrykkerne.

Efter begge hold lige skulle finde deres ben var det gæsterne fra Aarhus som kom bedst fra start, da en god aktion fra Mads Emil Madsen endte med et indlæg indtil Gift Links. Via en Luton-spiller fik Links scoret inden der var spillet et kvarter.

Den århusianske føring fik hjemmeholdet lidt mere op på dupperne og fik også sat et større pres ind. Men det var stadig AGF'erne med det bedste chancer. Som for eksempel, da Mikael Anderson skød forbi efter et godt angreb eller Felix Beijmos forsøg blev reddet på en omstilling.

Som første halvleg - som vi havde stor ære af - lakkede mod enden var vi ikke helt vågen på en høj bold fra Luton ned i vores forsvar og bolden kunne passere Jesper Hansen til 1-1 ved pausen.

Som nedrykkere fra Premier League var det en stærk modstander, vi i dag stod over. Helt efter bogen, hvor trænerstaben har bygget på i intensitet og modstandere i sommerens testprogram.
Og mange af spillerne fik vist sig godt frem i generalprøven.

Et kvarters tid ind i anden halvleg blev AGF'erne farlige efter et par hjørnespark, som kom efter en stille periode, hvor heller ikke Luton var kommet til noget.

Det gjorde vi til gengæld, da Felix Beijmo strøg afsted og fandt Links foran mål. Men Links missede muligheden.

Med små tyve minutter igen kom Jacob Andersen på banen og det skulle vise sig været en god disposition. For kort efter var det netop Andersen som fik scoret kampens tredje mål, da han skød flot på en bold, der dalede ned i feltet.

Med målet overtog vi mere og mere kontrol med kampen og Luton kom ikke til meget. Til sidst kunne vi gøre en fin sejr hjem i generaprøven.

Nu rettes fokus for alvor mod sæsonpremieren, der er på fredag den 19. juli hjemme mod FC Midtjylland. Find billetter lige her.