MERE END TO ÅR SIDEN: NYT MØDE MED SØNDERJYSKE PÅ FREDAG

31.07.2024 07:00

Det er efterhånden længe siden, vi har mødt Sønderjyske Fodbold. Fredag gør vi det igen, når sønderjyderne kommer til Aarhus og Ceres Park.

Allerede fredag er der 3F Superliga igen. Denne gang byder vi Sønderjyske Fodbold velkommen på Ceres Park i 3F Superligaen for første gang siden den 8. maj 2022.

To kampe og et point er den foreløbige status for AGF i 3F Superligaen. Efter to kampe, hvor vi har stået over for sidste års mestre og sidste års tredjeplads, står vi nu over for en oprykker.

Sønderjyske er således igen at finde i 3F Superligaen efter de har tilbragt to år i den næstbedste række, hvor de sidste år rykkede op efter de blev nummer to i Nordic Bet-Ligaen 23/24. 

Sønderjyske har startet deres comeback i 3F Superligaen med kampe mod henholdsvis Silkeborg IF og Lyngby BK, og det er blevet til et point i deres to første kampe. Det betyder altså, at vi i tabellen ligger side om side som nummer otte og ni. 

Kampen bliver vores første møde med Sønderjyske siden den 8. maj 2022. Den gang spillede vi 1-1 på Ceres Park, hvor det var Frederik Tingager, der stod for det udlignende mål i 87’ende minut på et oplæg fra Jack Wilshere.

På AGF Play kan du nyde et gensyn med det mål og andre tidligere mål mod Sønderjyske

Det var i øvrigt Tingagers andet mål mod Sønderjyske, så det kan være, at han igen kommer på måltavlen i et nyt møde med Sønderjyske.

Eller måske vi skal se mod Tobias Bech, der har scoret to mål i starten af sæsonen og nu i tre Superliga-kampe i træk. Scorer han igen på fredag bliver han i øvrigt den yngste AGF-målscorer til at score fire kampe i træk siden Aron Jóhannsson, som havde en flot stime i august til oktober tilbage i 2012. 

Patrick Mortensen er vores topscorer mod sønderjyderne med seks mål for AGF i 3F Superligaen. I de 10 forrige opgør mod Sønderjyske har vi i alt scoret 16 mål. 

Inden fredag har vi i alt mødtes med klubben fra Haderslev 42 gange i 3F Superligaen, og det er blevet til 18 sejre for AGF, 13 pointdelinger og 11 sejre til sønderjyderne. 

Historisk har vi altså et overtag over sønderjyderne, og over de sidste 10 kampe er det også tilfældet, hvor vi har vundet seks ud af 10 opgør, og Sønderjyske "blot" er løbet med sejren en enkelt gang - det var tilbage i 2016/17-sæsonen. 

Hjemme på Ceres Park har vi også en fin statistik med blot et enkelt nederlag til holdet fra Haderslev i de sidste ti kampe. Og vi har vundet i fem af de sidste seks hjemmekampe - det er lige så mange sejre som i de 16 forudgående kampe mod Sønderjyske i Aarhus. 

Skal vi ha' en ny sejr kan det være det kræver et clean sheet - og den slags har vi god erfaring med at få skabt mod oprykkere som Sønderjyske Fodbold jo er i denne sæson. 

I de sidste seks kampe mod oprykkere i Superligaen har vi holdt et clean sheet og gør vi det en syvende gang på fredag vil vi være det fjerde hold i ligaens historie med den statistik.

Der er lagt op til en fed fodboldkamp med aftensol over Aarhus på fredag den 2. august kl. 19.

Indtil videre har opbakningen været fantastisk til de to første kampe, og vi håber at se mange af jer på tribunerne på fredag, så vi sammen kan bakke holdet op til sæsonens første sejr. 

Find billet via linket herunder.