INTET UDBYTTE I PARKEN

28.07.2024 18:00

Efter to mål og en stærk indsats i store dele af dagens kamp i København, måtte vi rejse tomhændet hjem.

Søndag aften dannede Parken en stemningsfuld ramme om sæsonens første udekamp i 3F Superligaen anno 2024/2025. FC København var værter i den 91’ende udgave af det efterhånden klassiske opgør i dansk fodbold.

I kampens indledning skulle gæsterne fra Aarhus lige finde sine ben inden vi fik skabt de første muligheder. Men så slog vi også til. Da kampen nærmede sig sit første kvarter arbejdede Mikael Anderson hårdt på kanten og kom stærkt igennem til en aflevering ind i feltet, hvor Tobias Bech tog et par træk og kunne bringe os foran med sit andet mål i denne sæson.

Den århusianske føring fik tændt op under hjemmeholdet som satte et hårdt pres ind mod Jesper Hansens mål. Kort efter 0-1 målet appellerede københavnerne for et straffespark, men der var ingen forseelse.

I seneste sæson tog vi to sejre mod FC København - heraf en i Parken og fik altså en rigtig god start på søndagens opgør også.

Som halvlegen skred frem, skiftede begge hold til at besidde bolden - med overvægt til hjemmeholdet, som flere gange end os blev farlige. Gentagne gange forsøgte københavnerne at spille sig igennem på midten og det skabte flere gange situationer, hvor de mange medrejsende holdt vejret.

Det var dog AGF’erne som kom til den næste store chance, da det igen var Mikael Anderson som arbejdede hårdt fra sin kant og kom til en ny assist. Igen til Tobias Bech, men denne gang manglede præcisionen tæt under mål.

I den anden ende fik værterne nyt liv, da der blev dømt et straffespark mod os efter næsten halv time. Og selv om Jesper Hansen var tæt på at få en hånd på bolden fik værterne udlignet.

Mads Emil Madsen scorede hattrick i den seneste kamp mod københavnerne hjemme i Aarhus, da vi i sidste sæsons næstsidste kamp vandt 3-2. Og han ville også på tavlen i dag. Et hjørnespark endte hos ham midt i FCK-feltet, hvorfra Madsen elegant lagde kuglen op i hjørnet. Og så var vi foran igen.

Frem mod pausen var det AGF’erne, der var tættes på endnu et mål, da Patrick Mortensen fik opsnappet bolden, men forsøget blev reddet. Trods det gik vi til pausen foran med en.

2. halvleg
Anden omgang begyndte med hjemmeholdet jagtende. Vi fik dog skrabet et par hjørnespark til os i begyndelsen. På et af dem kom FCK til en farlig kontra. Men Mikael Anderson satte en tyk streg under en flot kamp i dag, da han reddede situationen med et stærkt tilbageløb.

Efter en times spil leverede Felix Beijmo et frækt frispark som var lige ved at snyde den københavnske målmand, som måtte redde til hjørnespark.

Som anden halvleg skred frem uden yderligere mål, blev hjemmeholdet mere og mere desperate for en udligning. De satte friske kræfter på banen og de forsøgte at blive mere boldbesiddende og presse gæsterne tilbage. Men vores forsvar stod stærkt i mod - det var også nødvendigt for antallet af chancer til AGF var ikke de samme som i første halvleg.

Og dog. Efter 70 minutter var Jonas Jensen-Abbew søgt med op og efter fint forarbejde fra Mads Emil Madsen var AJ ved at finde Tobias Bech foran FCK’ernes mål, men dagens målscorer var for langt væk fra bolden.

Desværre for os FCK’eren Orri Óskarsson ikke det, da han kom først på en lang bold op i vores felt og kunne udligne fra en spids vinkel på et ærgerligt tidspunkt i kampen, hvor vi ellers var i god kontrol.

Scoringen fik tændt op under hjemmeholdet som nu jagtede flere mål og kort efter kom Thomas Delaney højest på et indlæg og kunne gøre det onde ved gæsterne. Nu var vi pludselig bagud og nu var det os, der skulle jagte.

Det lykkes os også at få til spillet et par gode muligheder, men enten tog FCK’s målmand fra eller også endte afslutningen i en blokering.

Og til sidst løb kampuret ud på en kamp, hvor spillerne efter var skuffet over ikke at få noget med fra Parken efter en stærk kamp.

Næste kamp er hjemme i Aarhus på fredag den 2. august kl. 19, hvor Sønderjyske kommer til Ceres Park. Find billet til den kamp lige her.

FCK vs. AGF / 3F Superligaen runde 2 / Parken / 28. juli 2024
3-2 (1-2)
13’ 0-1: Tobias Bech
26’ 1-1: Diogo Goncalves (str.)
31’ 1-2: Mads Emil Madsen
72’ 2-2: Orri Óskarsson
77’ 3-2: Thomas Delaney