ENGELSK MODSTAND VENTER I SIDSTE TESTKAMP

10.07.2024 07:00

Lørdag spiller vi testkamp mod Premier League nedrykkerne fra Luton Town F.C. 

Fredag rejser Superliga-truppen en tur til England til opstartens sidste testkamp, når vi lørdag den 13. juli møder Luton Town F.C. Testkampen spilles kl. 13 på Lutons anlæg for lukkede døre, men kan følges på et live-stream på AGF Play+ Har du stadig ikke Play+, så find det lige her.

Det er første gang vi spiller en træningskamp mod Luton Town, men ikke første gang, vi møder et engelsk hold. Sidst det skete var også i en træningskamp, hvor vi i vinteropstarten 2019 spillede mod Brentford på en træningslejr i Portugal.

Vi har også mødt hold som Tottenham, Liverpool og Chelsea i opvisningskampe gennem historien, mens den indtil videre eneste turneringskamp mod et engelsk hold var en Inter Toto Cup mod Sheffield Wedensday tilbage i 1997, som vi tabte 3-1. 

Luton Town F.C. skal bruge deres sommer på at forberede sig på en sæson i den næstbedste engelske række, EFL Championship efter de i tidligere i år rykkede ud af Premier League. 

Her fik Luton en sæson på højeste niveau efter flere års fravær fra den bedste engelske række.Det er en klub som er næsten lige så gammel som AGF. Stiftet i 1885 har Luton været en del af den engelske fodboldstruktur lige siden og spillede især i 1980’erne en rolle i den bedste engelske række.

Men i 00’erne måtte Luton tage nogen tunge år uden for de bedste engelske fodboldrækker før de fik arbejdet sig tilbage og i sommeren altså kunne krone et flot årti med en oprykning til Premier League. 


(Foto: lutontown.co.uk) 

Luton spiller normalt deres hjemmekampe på Kenilworth Road, men lørdagens træningskamp vil finde sted på Lutons anlæg, ”The Brache” og der vil ikke være adgang for publikum. 

I stedet kan man se med på AGF Play+, som sender et live-stream af kampen, der starter kl. 13. 

Kampen er Lutons anden i deres opstart efter de forleden vandt 4-0 over Stevenage. 

Efter lørdagens testkamp kan vi så for alvor glæde os til sæsonpremieren, som står mod FC Midtjylland hjemme på Ceres Park. Find din billet til den kamp via linket herunder.