DELER I SÆSONÅBNER

Foran mere end 12.000 i Ceres Park åbnede vi sæsonen med 1-1 mod FC Midtjylland.

På en klassisk sommeraften i Aarhus kunne vi fredag tage hul på den nye sæson som en del af den allerførste kamp i den nye 24/25 sæson i 3F Superligaen.

FC Midtjylland var på besøg i Ceres Park og det samme var over 12.000 som skabte en flot ramme om sæsonens første kamp.

De mange tilskuere kunne se hjemmeholdet komme positivt i gang, hvor især vores venstrekant var levende.

Men gæsterne ville også være med og havde to hjørnespark efter de første 10 minutter, og midtjyderne forsøgte generelt at sætte tempo på kampen, når de fik erobret bolden.

Den gode start fra Gift Links på venstrekanten gav hurtigt bonus, da han igen kom til et indlæg efter otte minutter og her var Tobias Bech vågen og kunne score sæsonens første mål i en flot indledning på sæsonens første kamp fra århusianerne.

Men midtjyderne var i sidste sæson, hvor de jo blev mester, kendt for en stærk evne til at komme tilbage i deres kampe. Og de forsøgte da også slå igen efter vores relative tidlige føring.

Men stærkt arbejde fra både vores midtbane og forsvar holdt FCM fra de største chancer.

Så den næste chance kom til AGF, da Felix Beijmo tog et flot løb udenom Mikael Anderson og kom til et farligt indlæg, men uden det endte med en AGF-afslutning.
Det var en varm aften på Ceres Park på den første rigtig sommerdag i Aarhus i et stykke tid og begge hold fik brugt en del kræfter i første halvleg. Alligevel havde Frederik Tingager kræfter til flot at tage del i en omstilling og han var millimeter fra at kunne bringe os foran med to og kun en stærk redning fra den midtjyske målmand holdt vores scoring nede på én.

Og generelt fik vi til spillet os flere fine chancer inden pausen og troede på et tidspunkt også vi skulle ha’ os et straffespark, da målscorer Tobias Bech blev fældet i det midtjyske felt. Men ingenting, vurderede kampens dommer.

Det var der til gengæld kort efter, da Mads Emil Madsen blev fældet. Desværre for os reddede FCM-målmand Olafsson igen for sit hold, da han tog Patrick Mortensens forsøg fra 11 meter.

Mod halvlegens slutning ramte Mikael Anderson overliggeren og generelt skulle vi ha’ været foran med mere end et enkelt mål, da pausen kom efter en flot første halvleg med masser af AGF-chancer.

Med den flotte første halvleg handlede det for hjemmeholdet om at fortsætte i det gode spor. FCM forsøgte at ændre kampens gang med en udskiftning i pausen, mens det var de samme 11 århusianere, som kom på banen til 2. halvleg.

Desværre for os fik gæsterne hurtigt vendt kampen, da den polske EM-angriber Adam Buksa - som er kommet til Herning i sommerpausen - kom først på et indlæg tæt under AGF-målet og kunne udligne til 1-1.

En af de kolde klude man ikke ville ha’ i hovedet - selv om det var varmt på Ceres Park. For med vores første halvleg in mente var det bestemt ikke den start på anden halvleg, vi havde håbet på. Så vi måtte klø på igen.

Det forsøgte Mikael Anderson - der var livlig og meget involveret i dagens kamp - da han kom godt igennem, men hans forsøg blev reddet af den midtjyske målmand som havde taget handskerne med til Aarhus i dag og egenhændigt holdte den århusianske målscore nede.

Hans kollega; Jesper Hansen i AGF-målet blev med kampen i dag den ældste spiller til at repræsentere os i 3F Superligaen, hvor han overgår Erik Boye med 62 dage. Den milepæl fejrede han blandt andet med en stærk redning efter en lille time, hvor han kom hurtigt ned på en farlig afslutning.

AGF’s målscorer fra første halvleg, Tobias Bech var fortsat levende med flere forsøg, men de manglede lige det sidste for at give mål.

Anden halvleg blev en mere urytmisk affære end den første med flere spilstop og frispark, og vi havde svært ved at finde tilbage i det gode offensive flow fra første halvleg, og kampen blev mere lige.

Og på den varme aften i Ceres Park forsvandt lidt af energien fra begge mål efterhånden som anden halvleg gik.

Ingen af holdene fik for alvor skabt store chancer. Dog fik Felix Beijmo en god mulighed ved 80 minutter, da Mads Emil Madsen fandt ham, men svenskerens forsøg snittede overliggeren på vej over mål.

I den anden ende forsøgte FC Midtjylland at presse os i bund og frembringe endnu et mål, men et efterhånden træt AGF-forsvar stod i mod.

Efterhånden rundede kampuret de 90 minutter og vi måtte nøjes med det ene point efter en rigtig flot første halvleg i sæsonens første kamp.

Næste kamp er på udebane i Parken søndag den 28. juli, når Aarhus og København mødes.