Sebastian Uth

04.07.2024 13:46

Det blev et nederlag i torsdagens testkamp i Herning.

Torsdag spillede vi opstartens tredje testkamp, da vi var en tur i Herning og møde FC Midtjylland.

I en kamp der i de første minutter bølgede frem og tilbage var det FC Midtjylland, der havde mest i indledningen med både et frispark og et hjørnespark, der kom tæt på AGF-målet.

Vejret var i dag en faktor, som med både kraftig vind og regn gjorde det svært at spille de lange afleveringer. Både vejr og spil vendte dog og en fin periode for AGF gav både gode kombinationer og skud på mål.

Hvis man skulle bedømme på nærkampe, dueller og tænding, så ville man ikke gætte, at kampen i dag blot var træningskamp, men den ægte vare. Der er kun godt to uger til vi igen står overfor FC Midtjylland - til den tid er det dog i Aarhus i den første Superligakamp i 24/25-sæsonen.

Første skud på mål for de hvide kom fra Patrick Mortensen, der ikke helt fik ram på en hård tværpasning fra Gift Links. Det var mest i vores venstreside, at Mads Emil Madsen og Gift Links fik held til at spille sig igennem og skabe farlige situationer. Også Sigurd Haugen fik presset med et par dybdeløb.

I forsvaret havde Frederik Tingager og resten af forsvarskæden nok at se til med et Midtjylland, der gerne ville angribe hurtigt i omstillingerne, men både i løbedueller, én mod én og på hovedet, fik vi afværget fint i kampens indledning.

Første halvleg af kampens fire á 30 minutter hver sluttede med en lille forskrækkelse, da FC Midtjylland fik sendt Ola Brynhildsen afsted mod mål, men Jonas Jensen-Abbew fik lukket ned lige inden, nordmanden fik en afslutning på.

Til den anden halve time var det et AGF-hold, der kom ud med masser af ild i øjnene, som lynhurtigt førte til vores første hjørnespark i kampen. Ellers fortsatte kampens anden del som den første - men med omvendt fortegn. Lidt bølgende, men med et hurtigt AGF-overtag afløst af en periode, hvor FCM fik mest ud af det. Tydeligst cirka halvvejs i halvlegen, hvor Frederik Tingager i sidste øjeblik fik tacklet Franculio i fri position foran mål.

Til den tredje del af kampen skiftede vi syv mand - blandt andet hele vores bagkæde, hvilket gav plads til flere af de yngre spillere. Også FC Midtjylland sendte nye kræfter på banen - blandt andre flere af deres profiler fra 23/24 sæsonen.

Det blev også i denne del af kampen, at de første mål faldt. Lidt usikkerhed i AGF-forsvaret gav FC Midtjylland føringen. Først var det en ripost, der gav et lidt for nemt mål til midtjyderne og kort efter lykkedes det hjemmeholdet at bryde igennem og få scoret igen. Derfra gik det hurtigt og efter halvanden time var FC Midtjylland foran med 4-0.

I kampens sidste periode var der flere udskiftninger og der kom bedre styr på dagens modstander og selvom vi fik truet i et par omstillinger, så endte den tredje halve time med at give alle mål og afgørelsen i dagens testkamp.

Næste testkamp er mod Luton den 13. juli. Se med på AGF Play+ Derefter er vi klar til sæsonpremieren hjemme mod netop dagens modstander, FC Midtjylland. Det er i Ceres Park den 19. juli.