AGF KVINDEFODBOLD I GANG IGEN: DET SER GODT UD

23.07.2024 18:00

AGF’s Gjensidige Kvindeliga-hold er kommet godt i gang med forberedelserne til den nye sæson, hvor cheftræner Michael Schjønberg har fået en trup tilbage i god form.



Sommerferien er slut for AGF Kvindefodbolds Gjensidige Kvindeliga-hold, som siden den 16. juli har været i gang med opstarten frem mod den nye sæson, som starter den 10. august.

Så der er ikke længe til forberedelserne. Derfor er cheftræner Michael Schjønberg da også tilfreds med, at spillerne er vendt tilbage i god form. 



- Spillerne har brugt ferien godt. Det har været tydeligt, og de har arbejdet godt og intenst her i de første dage.

- Alligevel arbejder vi nu meget med det fysiske for at lægge mere på formen. Det kræver vores spillestil - vi skal være aggressiv og spille offensiv fodbold, og kunne løbe i lang tid. Og derfor handler det også om at få nogen meter i benene og arbejde på formen, og få trænet med høj intensitet. Det er den første uge brugt på og nu begynder vi så at arbejde mere taktisk, fortæller cheftræner Michael Schjønberg, som kan se frem til en testkamp mod FC Midtjylland i sommeropstarten og derudover planlægges endnu en testkamp inden premieren den 10. august. 

Cheftræneren har i opstarten haft to - for ham - nye ansigter på banen i skikkelse af Sofie Vendelbo og Cecilie Johansen, der begge er vendt tilbage til AGF fra ophold i udenlandske klubber. 



- De er begge faldet rigtig fint ind i det og supplerer vores trup rigtig fint. Det er dygtige og erfarne spillere, som klæder vores trup og er med til at sætte overliggeren lidt højere. Vi har et delmål, der hedder slutspillet og så tager vi den derfra.



- Transfervinduet er indtil nu gået fint for os. Nogen er gået ud og det er dygtige spillere, der er kommet ind og alt i alt har vi en god trup, siger cheftræner Michael Schjønberg, der forudser en tæt turnering i den kommende sæson, hvor blandt andre OB har suppleret den bedste danske kvinderække. 

- Grundspillet sidste år var tæt og også svært for os i perioder. Vi vandt en vigtig udekamp i Køge, som fik os over stregen. Men vi har fået noget rutine i at spille gode kampe hele tiden og være konsistente i vores kvalitet, som er noget af det, der skal til. Og det skal vi tage med os ind i den kommende sæson, hvor kynismen og effektiviteten kommer til at være nogle af nøglerne til succes. 



AGF’s kvinder sluttede sidste sæsons Gjensidige Kvindeligaen på en femteplads efter kvalifikation til medaljeslutspillet og var også i Pokalsemifinalen.



Den nye sæson starter den 10. august på Ceres Park, hvor OB Q kommer på besøg.