10 ÅR MED JACOB NIELSEN 

01.07.2024 11:24

I dag har Jacob Nielsen været adm. direktør i AGF i 10 år. 

Den 1. juli 2014 havde nuværende adm. direktør i AGF, Jacob Nielsen sin første arbejdsdag i AGF - eller Aarhus Elite som det hed den gang.

Nu er det AGF A/S og Jacob Nielsen er fortsat direktør, og kan altså i dag den 1. juli 2024 runde ti år i direktørstolen i AGF.



Jacob Nielsen startede sin karriere som direktør i Randers FC, hvor han som den yngste fodbolddirektør i Danmark var med til at føre klubben i 3F Superligaen. 



Som 26-årig nyuddannet cand. merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus tiltrådte han som direktør for det den gang nyetableret Randers FC, som blev skabt på en fusion mellem Randers Freja og fem andre lokale klubber - herunder Vorup FB, hvor Jacob Nielsen fik sine første erfaringer med fodboldledelse, da han sad i bestyrelsen i den klub han er vokset op i og som begge hans forældre var aktive i.

Efter mere end ti år Randers FC begyndte Nielsen altså at køre syd på ad E45 som direktør for AGF A/S. Som han sagde i den fondsbørsmeddelelse, der blev sendt ud i forbindelse med hans ansættelse. 


- Det nye AGF er et projekt med muligheder og et stort potentiale, og udfordringen at lykkes med dette, er det, der primært driver mig. Det kunne jeg ikke sige nej til, selv om mine 12 år i Randers FC har været fantastiske, og man ikke siger farvel uden vemod. 



I samme meddelelse lød det fra bestyrelsesformand i AGF, Lars Fournais.


- Jacob Nielsen har bevist, at han har kompetencerne til at skabe fundamentet for en sportslig succes, men vi er alle klar over, at den slags ikke sker fra den ene dag til den anden. Jacob kan skabe tillid til vores projekt som et langsigtet og solidt AGF - både hos fans, spillere, medarbejdere, sponsorer og ikke mindst investorer, sagde Lars Fournais i sommeren 2014. 



Ti år efter sagde Lars Fournais til Århus Stiftstidende, da den lokale avis markerede de ti år med Jacob Nielsen i spidsen for AGF:

- Det er den vigtigste ’signing’ jeg har lavet i min tid i AGF. Det er helt klart. Efter min mening er han en af de allerdygtigste fodbolddirektører i Danmark. 


Siden har Lars Fournais og Jacob Nielsen kørt parløb i spidsen for AGF A/S, og til trods for, at både bookmakere og lokale medier i 2014 ikke spåede Jacob Nielsen lang tid i direktørstolen kan han altså i dag markere sit tiende år i AGF og se tilbage på en turn around, hvor AGF er gået fra underskud i regnskabet til overskud på overskud de seneste mange år og nu med udsigter til et nyt fodboldstadion og et nyt og moderne Fredensvang. 



Også på fodboldbanen er det gået bedre end i den 1. division, som vi spillede i da, Jacob Nielsen tilbage i 2014 havde sin første arbejdsdag. 

Og efter 10 år fortsætter arbejdet nu hver eneste dag for at bringe AGF yderligere tilbage i toppen og en dag forhåbentlig vinde noget. For det er stadig målet for Jacob Nielsen og hans medarbejdere, som sætter ham højt. 



- Det er ikke et one man-show. Der er mange medarbejdere, som har været her i lang og kort tid, som har været med til at løfte det. Jeg har ikke forandret alt. Mange ting fungerede allerede godt. Men vi har ledelsesmæssigt sat en retning, som alle medarbejdere har haft som rettesnor, og det er hårdt arbejde fra mange mennesker, der er grund til vores positive kommercielle udvikling, lød det blandt andet fra Jacob Nielsen i en fødselsdagsomtale for et par år siden. 


Medarbejderne i AGF fejrede forleden Jacob Nielsen på Fredensvang ved et mindre uformelt morgenarrangement, der var relativt hurtigt overstået - lige i Jacob Nielsens ånd, så vi hurtigt kunne komme tilbage på arbejdet og kæmpe videre for succes til AGF. Ligesom Jacob Nielsen nu har gjort i ti år.

Tidsmaskine 

På Jacob Nielsens første arbejdsdag den 1. juli 2014 fulgte DR med på sidelinjen i programmet Indefra med Anders Agger.

Det program kan fortsat ses og det er lidt af en tidsmaskine tilbage til en tid med et andet klubhus og Et Nyt AGF, der lige stod på spring til at udfolde.

Se programmet hos DR.dk her >>>

Se også Århus Stiftstidendes jubilæumsomtale af Jacob Nielsen her >>>