UWE RÖSLER KLAR TIL AT TAGE FAT PÅ TRÆNINGSLEJREN 

10.01.2024 11:51

Superligaen er nu i gang med opstartens første træningslejr.

Superliga-truppen er nu rejst til Spanien til opstartens første træningslejr - væk fra sneen og vinteren, så der kan trænes godt og grundigt i det lunere vejr sydpå. Og det er noget, der passer cheftræner Uwe Rösler godt i en tid med meget sne i Aarhus, der ville vanskeliggøre træning på Fredensvang. 

Men med 15 grader og sol i det sydlige Spanien er det ikke en bekymring, når der nu skal arbejdes hårdt for at blive klar til forårspremieren den 19. februar på udebane mod Vejle. 



- Vi har testet og lavet styrke- og løbetræning indendørs inden vi rejste afsted, og med det vejr, vi har fået i Danmark er det virkelig god timing, at vi nu kan se frem til at træne på græs og på gode baner. Det hjælper vores arbejde i opstarten og jeg er glad for, at vi kan se frem til to træningslejre - og med den første, der allerede ligger nu, siger Uwe Rösler, som har fået en trup tilbage i god form efter vinterpausen. 



- Drengene er mødt sultne og ambitiøse ind, og har arbejdet godt i pausen, hvor flere har forbedret deres form hen over ferien. Sådan skal det være og det er dejligt at se den arbejdsiver, som bliver lagt for dagen, tilføjede cheftræneren inden afgangen til Spanien. 



Spillere på vej tilbage

Dog kan Uwe Rösler notere tre spillere, som endnu ikke er kommet helt tilbage fra skader, der plagede dem sidste år. Således vurderer Rösler, at Mikkel Duelund, Tobias Mølgaard og Mats Knoester ikke kommer til at deltage 100 procent i den første træningslejr.

Mikkel Duelund er på vej tilbage fra en vellykket operation i det sene efterår, mens Mølgaard har en forstrækning og Mats Knoester fortsat er ude efter en skade har generet vores hollandske forsvarer siden slutningen af oktober. 

- Vi ved ikke præcis, hvornår Mats er tilbage. Jeg føler med ham. Vi havde håbet, at han ville være tilbage nu, men det er han ikke, men forhåbentligt kan han begynde at træne lidt på den første træningslejr. Her tager Duelund og Mølgaard også med og vil træne med i det omfang, som de kan, mens de bygger på og kommer tilbage. 



- Men vi har gode folk klar og en god trup. Michael Akoto spillede nogen fine kampe i efteråret og Tobias Anker er kommet tilbage fra ferie i god form og har klaret sig godt i testene. Og nu har vi en række testkampe, hvor andre også kan få spilletid.

- Vi har en god og stærk trup, hvor vi blandt andre har fået Mads Emil Madsen tilbage fra et skadet efterår og skal bringe ham tilbage i god form til stabil spilletid, fortæller Uwe Rösler. 


Spændende forår

Fra den 19. februar, hvor vi spiller den førte kamp i 3F Superligaen på udebane i Vejle, går kampen ind for en top seks placering i foråret. Vi kan også glæde os til en semifinale i Oddset Pokalen over to kampe mod FC Nordsjælland til påske. Så der er masser at se frem til for førsteholdstruppen under opstartens hårde arbejde i Spanien.

- Vi er ikke så fokuseret på øjebliksbilleder. Vi er glade for, at vi sluttede 2023 godt af. Men nu har vi kun fokus på at blive klar til vores første kamp og de opgaver, der ligger lige foran os. Vores mål er top seks og det er det stadig. Vi skal hente nok point til at sikre os dét mål - det er første mål. Og så må vi se efter det. 



- Vi går også efter succes i pokalturneringen. Vi har en dygtig modstander i semifinalen, men vi er optimister og kan se, at vi gjorde det godt i kvartfinalen, der også blev spillet over to kampe. Så det er nok 50/50 i de kampe. Men først gælder det ligaen og vores mål om at komme i top seks, siger Uwe Rösler, der nu er i gang med sin anden vinteropstart i 3F Superligaen, som han har været imponeret af i sin tid i Danmark indtil nu.  



Kvalitetsliga

- Der er meget kvalitet i Superligaen med dygtige spillere og dygtige trænere. Holdene er veltrænet, og man skal altid være på toppen for ikke at blive udmanøvret af de andre. Det er heller ingen tilfældighed, at de spillere, som kommer ud fra ligaen også tit får succes i udlandet og, at vi en gang i mellem ser hold med succes i Europa som FC København i denne sæson. Det er et tegn på det stærke og gode arbejde, som foregår i 3F Superligaen. 



- Så vi skal også forbedre os og gøre det bedre end sidste år, fordi konkurrencen netop er blevet stærkere. Vi var udfordret med skader i efteråret, men formåede at stå sammen og finde løsninger. Og vi ved, hvad der skal til for at vi kan overkomme vanskeligheder og stå sammen, når vinden blæser. Det viste vi i efteråret og nu kan vi se frem til at spille for at komme i top seks og til to semifinaler i pokalen, lyder det fra Rösler. 

Truppen opholder sig nu i Marbella i Spanien, hvor der trænes på Marbella Football Center - Dama de Noche. Under lejren spilles der to testkampe inden turen den 19.1 igen går hjem til Danmark, hvor sneen forhåbentlig er væk og der igen kan trænes på Fredensvang. 



I samarbejde med Ceres livestreamer AGF TV de kommende testkampe fra Spanien. 

Næste lejr starter så den 28. januar, hvor vi igen rejser til Spanien efter en træningskamp mod FC København dagen før.