U19 ER OGSÅ I SPANIEN: GODT AT VÆRE TÆT PÅ SUPERLIGAEN

30.01.2024 13:32

AGF U19 er også i øjeblikket på træningslejr samme sted som Superliga-truppen. Og det er en stor fordel, at være tæt sammen med "de voksne" på en træningslejr, fortæller U19 cheftræneren.

Det er ikke kun Superliga-truppen, der i øjeblikket er på træningslejr i Alicante i Spanien. Også AGF’s U19 trup er taget på træningslejr i det spanske, hvor holdet ankom mandag eftermiddag og i dag tirsdag for første gang trænede under varmere himmelstrøg. 

Det skete lige ved siden af Superligaens-træningsbane og i det hele taget er det langt fra tilfældigt, at U19 tager på træningslejr samtidig med- og tæt på førsteholdet. 


- Det giver en synergi holdene imellem og vi bliver mere strømlinet. Det er en god mulighed for Superligaen til at få nogen af vores spillere med i træningen, hvis de har behov for det. Og så kan vores spillere også se, at det her er det næste skridt, der skal til.

- Og som Superligaen har vi jo gode forhold, som danner inspirerende rammer for at præstere. Så det er rigtig fint, at vi har fået mulighed for at være på træningslejr i samme område, siger cheftræner for AGF U19 Niki Zimling, der glæder sig over muligheden for at komme afsted med sit hold, som nu får mulighed for at komme tættere på hinanden og få en endnu stærkere fornemmelse for livet som fuldtidsprofessionel. 


- Drengene finder ud af, hvad det vil sige at være fuldtidsspiller og leve som en professionel med alle de muligheder, vi har her for at leve og træne optimalt uden hensyntagen til dagligdagen hjemme i Aarhus. 

- Det er også med til at give et afsæt i det arbejde, vi gør med at danne en god kultur og en adfærd, som hjælper spilleren frem mod transitionen til seniorspiller. Det er et arbejde, der ikke kun foregår på den korte bane, men vi skal gerne få det ind under huden på drengene.



- Det er et ungt hold, som er med hernede som skal lære og forstå, hvad der kræves - så det er også på den lange bane, at sådan en træningslejr er godt givet ud. Det giver noget lærdom og indsigt, som vi ikke kan opnå derhjemme. Her er det kun fodbold hele døgnet, og det giver bare meget på den lange bane, siger Niki Zimling.

På U19’s lejr skal der spilles en træningslejr i weekenden mod et U19 mandskab fra den ukrainske klub, Polissaya. Men det er også tanken, at nogen af U19 spillerne - om nødvendigt - kan supplere Superliga-truppen, når de spiller testkamp torsdag og søndag. Og det er også en god dimension, at ha’ på en træningslejr, fortæller cheftræneren. 



- Vi skal starte tidligt i pokalturneringen, så det er vigtigt for os, at få nogen gode testkampe ind. Og det er en fin dimension for os, at møde et udenlandsk U19 hold. Det kommer til at give en masse til truppen og det er godt for spillerne, at have den kamp, de kan se frem til og træne frem mod.