NY TESTKAMP I SPANIEN: UNG KLUB VENTER 

17.01.2024 09:49

Bliv klogere på torsdagens testmodstander fra Ungarn.

Torsdag eftermiddag venter en ny testkamp på Superliga-truppen i Spanien. Her står vi overfor Puskás Akadémia FC fra Ungarn.

Det er første gang nogensinde, vi spiller mod Puskás Akadémia FC, der holder vinterpause fra den bedste ungarske række, hvor de pt. er nummer fire. Tre pladser foran DTVK, som vi spillede 3-3 med forleden i Spanien.



Puskas er en ung fodboldklub etableret i 2005 som et akademi skabt til ære for den legendariske ungarske spiller, Ferenc Puskás, der døde i 2006.

Siden er klubben vokset til en etableret klub med senior og ungdomshold på både herre- og kvindesiden. 

I 2012 rykkede de op i den bedste ungarske række Nemzeti Bajnokság I og i de senere år har de etableret i den bedste del af ungarsk fodbold med et par tredje og andenpladser, som også har givet dem europæisk fodbold, hvor de dog ikke er kommet så langt efter de har høstet erfaring mod blandt andre Hammarby IF og Vitória de Gumaraes.

Klubben holder til i byen Felcsút vest for Budapest. Her spiller de deres hjemmekampe på Pancho Stadium. 



Holdet trænes af slovakken Zsolt Hornyák og har et internationalt præget hold med blandt andre den svenske spiller Jonathan Levi, Canadiske Nathaniel Noel og englænderen med det skønne navn; Brandon Rutherford Ormonde-Ottewill – udover naturligvis en masse lokale spillere. 



Puskás Akadémia FC er pt. også på træningslejr i Spanien og vi møder dem altså i morgen torsdag den 18.1 kl. 15.30. Man kan følge med på et livestream som vi præsenterer i samarbejde med Ceres. Se mere over på AGF TV.