MORTENSEN: VI HAR TAGET STORE SKRIDT

16.01.2024 09:10

AGF.dk har taget en snak med vores anfører for at sat ord på, hvad det er for en trup, vi har lige nu. Hvordan han oplevede perioden i efteråret, hvor resultaterne ikke gik vores vej og hvordan AGF-topscoreren selv har det her midt i januar?

Hvordan ser du truppen lige nu?

Jeg ser den som konkurrencedygtig. Vi har fået spillere tilbage fra skader – Mikkel Duelund er så småt ved at være i fuld vigør, Mads Emil var ved at være der sidst i efteråret. Så jeg ser virkelig positivt på det. Vi har fået en virkelig homogen trup, der er meget harmoni.

Og så synes jeg, der er plads til forskelligheder. På den gode måde. Vi har masser af individualister, men det er virkelig positivt. Nogle gange kan sådan en type godt præge truppen på en negativ måde, det er slet ikke tilfældet her.

Det har været en god scouting fra klubbens side gennem de sidste mange vinduer. Vi scouter ikke kun på personen på banen, men også udenfor - på personligheden. Så vi kan takke klubben meget for, hvordan holdet er sammensat lige nu. Der er et sundt hierarki, alle får taletid og det er vigtigt for at fremme den enkeltes succes.

Hvis man kigger på truppen i dag, så er over halvdelen kommet til indenfor de seneste to år. Hvordan har din rolle som anfører spillet ind på at få den her homogene trup i dag? 

For mig er det meget naturligt, når der kommer nye spillere. Det er vigtigt at give et godt førstehåndsindtryk. At lade den pågældende spiller vide, at de er velkomne og sørge for, de får en god første tid. Så de hurtigst muligt føler sig hjemme og blomstrer.

Det kan være lige fra at skrive en besked på de sociale medier og sige tillykke og velkommen til – allerede inden man har mødt dem. Og så til at give dem en god velkomst i klubben og få en kort sludder med dem. At fortælle dem man er her for dem – det kan være mange ting.

Det er stort at skifte til AGF, det er en stor klub i Danmark. Nu har vi Tobias Bach der fik sin uofficiel debut hernede - så han er selvfølgelig spændt og nervøs. Så gælder det om at være støttende på banen, give opløftende ord, rose ham. Det er nøglen til, de nye spillere føler sig hjemme.

For mig er det også noget af det, der er fedt ved at være på træningslejr. Vi er sammen på en anden måde og kan gå i dybden med nogle ting, få en sludder på vej hjem fra træning. Det er sådan at jeg og de andre ledere på holdet hjælper og kan hjælpe.

Det er også en trup, der har en del unge spillere efterhånden?

Ja, og man kan jo godt huske hvordan det var være 16-17 år. Man er jo pissenervøs bare man skal til træning nærmest. Vi har alle sammen været der og vi er gode til at bidrage til kulturen og hjælpe hinanden. Og det er uanset hvad man så hedder eller hvor mange kampe man har spillet.

Så må jeg også bare sige, det er en nem trup. Der er så mange gode mennesker, der vil andre det godt. Vi har mange ledere. Selvfølgelig er det et stort ansvar at være anfører, men det er nemt, når man har så mange gode mennesker omkring sig.

Vi havde en periode i efteråret – som kulminerede med nederlaget i Viborg – hvor resultaterne ikke gik vores vej. Da resultaterne så vendte, så kunne vi se dig i interviews trække på smilebåndet og sige, det var godt at være ude af ”krisen”. Prøv at tage os med ind i den periode, hvor resultaterne ikke helt var der – men der stadig var ro på internt? 

Det gælder om ikke at lade sig rive med. Ikke læse alle medier, artikler og kommentarspor. Vi fokuserer på det, vi kan gøre noget ved. Og det er det arbejde, vi gør hver eneste dag til træning. Jeg så ikke en trup, der hang med hovedet. Jeg så spillere, der var megaoptimistiske på fremtiden.

Vi ved, at vi har ændret mange ting under Uwe, og det tager tid. Og at det kommer i etaper. Og på et tidspunkt, så begynder modstanderne også at få en idé om, hvad man vil. Så vi vidste jo godt, at vi skulle videreudvikle os på et tidspunkt. Det var måske der vi var.

Jeg sov i hvert fald virkelig godt om natten og var rolig, for jeg så, hvad der skete på banen hver eneste dag. Folk mødte ind med et smil på læben og en tro på at resultaterne nok skulle komme. Vi har en trup, som virkelig gerne vil udvikle sig og vi har taget store skridt under Uwe på forholdsvis kort tid.

Hvor er du selv fysisk og mentalt lige nu?

Jeg har det fantastisk. Selvfølgelig er kroppen træt efter nogle hårde dage hernede. Mentalt føler jeg mig godt tilpas. Jeg har det godt og har 7-9-13 holdt mig skadesfri i lang tid. Vi har haft nogle gode træninger hernede, jeg har selv en god anden halvleg i første træningskamp. Jeg føler, jeg er lige hvor jeg skal være.

Hvad betød det for dig som angriber at slutte efteråret af med at få scoret i sidste kamp i Brøndby?

Det er altid dejligt at score mål, men det, der var mest dejligt var, at det var sådan et virkelig grimt mål. Nogen vil sige, det var heldigt, men der er jo ikke noget held i at opsøge de situationer og tro på, at bolden kommer ud til mig. Som angriber skal man tro på de der små huller, tro på at der kan ske et eller andet. Det var det, jeg var mest glad for.

Så udover betydningen, at vi gik videre, så er det de der grimme mål, hvor man får opsnappet noget og tror på, måske som den eneste, at der opstår en mulighed. Dem er jeg næsten mere glad for end det mere smukke mål. Så jo, det var dejligt at gå på ferie med en scoring og dejligt at kunne hjælpe truppen.