KAMPOPTAKT: ÅRETS FØRSTE TRÆNINGSKAMP

14.01.2024 13:06

Bliv klogere på, hvad vi kan bruge kampen mod mandagens ungarske modstander til.

Mandag tager vi for alvor hul på 2024, når vi spiler vores første venskabskamp. Modstanderen er ungarske Diósgyőri VTK, fremover benævnt DTVK, og kampen spilles på Marbella Football Center.

Det ungarske hold kom ud af 2023 med en sejr og et uafgjort resultat i bagagen og frister en tilværelse som nummer syv i den øverste liga. De har, som os, spillet 17 ligakampe i efteråret og ligesom os har de vundet syv af dem. Det har givet 24 point i tabellen. De er også stadig med i den ungarske pokalturnering, hvor de til februar spiller ottendedelsfinale.

Vi har spurgt vores tyske cheftræner, Uwe Rösler, hvad vi kan bruge kampen i morgen til.

- Kampen kommer tidligt i vores opstart, så vores spillere er trætte i hovederne og benene. Men det er fint, det er sådan, vi gerne vil have det. Alle kommer til at spille 45 minutter, så alle får chancen for at vise sig frem. Og så minimerer vi samtidig risikoen for skader, fortæller Rösler på træningsbanen i Marbella.

Der bliver arbejdet hårdt på træningsbanerne i Marbella og cheftræneren ser frem til at se nogle af elementer fra hverdagen her i Spanien på banen i morgen.

- Spillerne arbejder rigtig hårdt, så forhåbentlig viser de sig godt frem i morgen. Vi går ind til alle kampe for at vinde, og vi vil se de ting, vi arbejder på i kampen i morgen. I den her træningslejr har vi fokus på den fysiske form og spillestil, men vi er også begyndt på nogle taktiske elementer, så vi vil gerne se en kombination og et resultat af de ting i kampen i morgen, siger Rösler.

Mandagens modstander er et hold, der spillet kampe med gang i. Der er kun fire hold, der har scoret flere mål end DVTK. Til gengæld er der kun to hold, der har lukket flere mål ind.

Deres topscorer i ligaen er slovenske Rudi Pozeg, der har scoret fem gange. Angriberen har også tidligere scoret i kvalifikationen til Champions League mod Rosenbrog, dengang han spillede i hjemlandets NK Maribor.

Lige efter ham finder vi nigerianske Bright Edomwonyi, der i sin tid begyndte sin seniorkarriere i Red Bull-systemet. Han har i sin første sæson for holdet har scoret fire gange i ligaen og én gang i pokalturneringen.

Og så bør det nævnes, at det er hold, vi også mødte i opstarten sidste forår. Den kamp endte 1-1. Det aarhusianske mål blev dengang sat ind af Oliver Lund.

Husk at du kan se begge træningskampe på AGF TV lige her.

Vi spurgte også Uwe Rösler, hvad man skal holde øje med, når man tænder for streamer hjemme i Danmark.

- I kan se frem til, at spillere som ikke har fået så mange minutter i den første del af sæsonen, får lov at spille deres chance og forhåbentlig kan vi alle sammen presse hinanden til at blive bedre.

For cheftræneren er det en mulighed for ikke kun at få testet den fysiske form, men også spillernes mentalitet. Som nævnt er holdets pre-season kun lige gået i gang, så det er ikke resultatet af denne første træningskamp, der kommer til at vise, hvor vi står lige nu.

- Vi forventer ikke, at alt er perfekt. Det er meget tidligt i vores forberedelser og det her er ikke en kamp, vi bruger lang tid på at forberede os til rent taktisk. Vi vil hellere bruge tiden hernede med de gode forhold på at styrke vores forberedelser, så vi er, hvor vi skal være senere. Preseason er også en periode, hvor man bygger og viser karakter. Og det vil vi også gerne se i morgen. Det mentale aspekt af spillet, hvor den enkelte spiller stadig prøver at præstere og vinde. Også når det er svært.