FØRSTE TESTKAMP I SPANIEN OVERSTÅET

15.01.2024 18:34

Superliga-truppen spillede i dag sine første 90 minutter i 2024 i træningskamp mod ungarske DVTK på træningslejren i Spanien.

Mandag aften spillede Superliga-truppen vinteropstartens første testkamp på træningslejren i Spanien. Modstanderen var ungarske DVTK som vi også mødte for et år siden. Den gang spillede vi 1-1.

I aften blev det også uafgjort, men denne gang 3-3 efter en målrig testkamp med mange gode momenter og flotte mål, og ikke mindst en kamp, hvor stort set alle mand i truppen fik gode kampminutter i benene.

Vi startede godt og aggressivt ud i 1. halvleg og efter 20 minutter viste vi, at den gode tendens med at score på standardsituationer er taget med fra 2023. Således steg Frederik Tingager til vejrs og kunne bringe århusianerne foran.

Kort efter fik Mathias Sauer en stor chance, men missede. Men efter en god halv time tog han revanche, da han flot udplacerede den ungarske målmand fra kanten af feltet til 2-0 til AGF.

Bortset fra et skud på overliggeren og få perioder under pres, holdt vi det ungarske hold fra de største chancer og kunne gå til pause foran 2-0.

I anden omgang skiftede vi næste alle mand ud på nær Michael Akoto, som spillede 60 minutter i aften før han blev afløst af Luka Callø.

Vi fik skabt flere gode muligheder til blandt andre Mikael Anderson og Mads Emil Madsen med tempofyldt spil, men uden det gav mål. I stedet måtte vi ty til endnu en standard, da Tobias Anker headede bolden i mål efter et hjørnespark, da der var spillet en times tid.

Efter 70 minutter fik Gift Links en fin chance for 4-0, men han måtte se sit forsøg gå over mål. Og det var ærgerligt. For kort efter – lidt ud af blå – fik DTVK reduceret, da vi ikke fik bremset en ungarer, som kom til en afslutning fra kanten af feltet, som han udnyttede flot.

Og det mål startede en gylden periode for det ungarske hold, som kort efter fik et straffespark som de udnyttede og sågar fik udlignet efter 79 minutter på et flot hovedstød. Og så stod der pludselig 3-3. En ærgerlig udligning for gutterne, der svarede igen ved at lægge pres på de sidste ti minutter, men uden held og kampen endte 3-3.

Alt i alt blev det god testkamp med intensitet og i perioder fine momenter i spillet, og vi er nu i gang med opstartens kampprogram.