EN DAG PÅ TRÆNINGSLEJR

18.01.2024 21:57

Her kan du se, hvordan programmet er på en træningsdag i lejren. Programmet varierer fra dag til dag – nogle dage er der to træninger på græs, andre dage er der styrketræning om eftermiddagen. Søndagen havde en enkelt træning med højere tempo og intensitet end de foregående dage - med fokus på rent fysisk og mentalt at blive kampklar til træningskampen mandag.

07:45 – 9.30
Morgenmaden er serveret. Som det eneste måltid er det ikke et bestemt tidspunkt, hvor alle spiser sammen. Første stop er vægten og vitaminerne, derefter morgenmadsbuffeten. Menuen består af frugt, yoghurt, æg, havrekød og lidt brød med pålæg.

08.30 – 10.15
Her har spillerne mulighed for behandling – det kan være massage, skadesforebyggende eller behandling af en eventuel skade.

Det er også i perioden mellem morgenmad og træning, at staben gør klar til den næste del af dagen. For eksempel at få afstemt, hvad dagens træning skal fokusere på eller at få banen klar, få styr på spillernes udstyr, drikkedunke og bolde.

10.15
Videomøde for at samle op på nogle af de foregående dages træninger. De første par dage er primært gået med at arbejde på den fysiske form, men der er også begyndt at blive bygge taktiske elementer på.

11.00
Pre-activation. Spillerne tager gåturen på få minutter over til styrkerummet ved siden af træningsbanen. Her laver de dynamiske stræk og stabilitets- og mobilitetsøvelser. Den udvidede opvarmning og lette styrketræning er med til at virke skadesforebyggende.

11.20
Spillerne kommer ud på banen og får en tår vand og tager de veste på, der måler deres tal under træningen. På den måde kan den fysiske stab følge med i, hvor langt en spiller er løbet, hvor hurtigt han har løbet og hvor stor en del af bevægelserne, der er foregået i højintense løb.

11.30
Træningen går i gang – først med lidt let spil med bolden. Der spilles den gode gamle ”Gris”, hvor det gælder om at holde bolden i luften så længe som muligt. Ved siden af laver målmændene blandt andet en version af samme spil – bare hvor man må bruge hænderne naturligvis.

Derefter er der flere opvarmningsøvelser – først i lavt tempo med fokus på gode stræk, derefter øvelser der er mere eksplosive og træner blandt andet fodarbejde. I dag kommer spillerne op og løbe 70-80% i de øvelser.

Typisk vil denne del af træningen også bestå af ”Kant”, hvor to spillere i midten skal forsøge at opsnappe bolden fra fire spillere placeret i en firkant rundt om dem.

11:55
Næste øvelse fra kampe á to minutter på en mindre bane med mål og målmænd og op til syv spillere på hvert hold. Rundt om banen er placeret flere spillere, der agerer levende bander og kan spilles. En øvelse med høj intensitet og masser af fokus på at flytte bolden og skabe chancer i de små rum. Og så er det tydeligt, at sådan en øvelse helst skal vindes!qq

12:20
Træningen sluttede med en elleve mod elleve-kamp på fuld bane, hvor spillerne skulle få lidt fulde sprintmeter i benene inden det går løs mod morgendagens ungarske modstander.