DUELUND PÅ GRÆS: JEG GLÆDER MIG TIL AT SPILLE FODBOLD

17.01.2024 10:07

Den første træningslejr i Spanien nærmer sig sin afslutning og et kærkomment gensyn på græsset i Spanien har været midtbanemanden Mikkel Duelund. Her fortæller han, hvordan det har været at sidde på sidelinjen - og hvad det betyder at se frem til at komme på banen i foråret.

Hvordan har du det lige nu

Jeg har det godt! Jeg træner med og kan mærke en forskel. Så jeg er glad.

Hvordan er lejren gået for dig?

Overraskende godt. Jeg har trænet mere med, end vi havde regnet med. Og så kan jeg mærke, at jeg ikke er langt fra at kunne deltage i kampene, så det er super.

Hvordan perioden været i efteråret, hvor du har siddet ude med din skade?

Det er jo noget, jeg har prøvet før, så jeg er skolet i det. Men det er hårdt at se ens eget hold spille fodbold, når man ikke selv er i stand til det. 

Bare for at lægge kortene på bordet, så er det ikke det fedeste for en fodboldspiller at være tvunget til at sidde ude, så det har været hårdt. En lidt magtesløs fornemmelse.

Hvad har du savnet mest i den periode?

Jeg savner mest kampene. At være en del af en kampdag og spille foran vores fans. Og også bare at spille fodbold. Jeg er ikke blevet fodboldspiller for at træne i et fitnesscenter – det er jeg, fordi det er sjovt at spille fodbold. 

Selvom du har været skadet, så har der været masser af snak om dig - og Mads Emil Madsen og på sigt Kevin Yakob - som spillere, der kommer tilbage på et tidspunkt og kan gøre en forskel. Føler du et pres, når du træder ind på banen igen?

Jeg tror i bund og grund, så er det jo meget naturligt, at man tager stilling til det og jeg tænker over, hvad jeg skal bidrage med, når jeg kommer tilbage.

For mig er det er dejligt at se, vi har en bredde i holdet, som gør at vi stadigvæk har gjort det sindssygt godt, så det har været dejligt bekræftende

Men det bliver godt at få flere strenge at spille på, når de spillere der har været ude, begynder at komme tilbage og kan hjælpe holdet

Er der noget særligt, du glæder dig til i foråret?

Ja. Spille fodbold. Og så bare kvalificere os til mesterskabsspillet. Udgangspunkt er bedre allerede nu end sidste år, så jeg er ret sikker på, vi går et spændende forår i møde.