VELKOMMEN TIL JONAS JENSEN-ABBEW 

01.02.2024 22:00

Ung forsvarsspiller slutter sig til Superliga-truppen.

Et nyt ansigt slutter sig snart til SL-truppen på træningslejren i Spanien i skikkelse af den 21-årige forsvarsspiller, Jonas Jensen-Abbew, der skifter til os fra FC Nordsjælland på en femårig aftale.  


Jonas Jensen-Abbew er oprindeligt fra Herlev og kom som ungdomsspiller til FC Nordsjælland fra AB. I efteråret 2022 var han udlånt til HB Køge og har i det seneste år været en del af Superliga-truppen i FC Nordsjælland.

I efteråret 2023 er han noteret for 14 kampe for Farum-klubben og har primært været benyttet i FC Nordsjællands europæiske kampagne og i Oddset Pokalen, hvor FC Nordsjælland jo som os er klar til forårets pokal-semifinaler. Nu gælder det altså AGF for Jonas Jensen-Abbew. - Vi har ledt efter en mulighed for at styrke vores trup og bredde i forsvaret. Det har vi fundet i Jonas Jensen-Abbew, som er en dygtig ung centerforsvarer, der fortsat har meget udviklingspotentiale. Det tror vi kan folde sig ud i AGF og i vores træningsmiljø, hvor han kommer til en trup med erfarne og dygtige forsvarsspillere.- Jonas er stærk i duellerne, god i hovedspillet og han har en fin afleveringsfod. Og ikke mindst passer hans karakter og mentalitet som fodboldspiller og menneske godt ind i vores trup. Så vi glæder os over, at det er lykkes at hente ham til Aarhus og vi ser frem til at se ham folde sig ud i AGF, siger sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye. 

Jonas Jensen-Abbew fik debut i 3F Superligaen i oktober 2021 i en kamp mod FC Midtjylland. Han er i alt noteret for 31 kampe for nordsjællænderne med en enkelt scoring i bæltet i en UEFA Conference League kamp.

På landsholdsniveau fik han i november sidste år debut for det danske U21 landshold og er i alt noteret for syv ungdomslandskampe. Jonas Jensen-Abbew kaldes også for AJ og mange AGF’ere vil vide, at det så er den anden forsvarsspiller i AGF, der går under det kælenavn efter amerikanske Anthony "AJ" Soares spillede for os i 2016. 

Nu er der altså en ny AJ i byen.

Velkommen til Jonas Jensen-Abbew, som snarest muligt støder til holdet på træningslejren i Spanien.