UNG AGF’ER SKIFTER TIL BOLOGNA F.C. 

01.02.2024 14:02

Vi har solgt Gustav Schjøtt til Serie A-klubben, Bologna F.C.

Endnu en ung AGF’er tager nu turen ud til en europæisk topliga efter AGF er blevet enige med den italienske Serie A-klub, Bologna F.C. om en transfer for U19-spilleren Gustav Schjøtt. 



Schjøtt kom til AGF fra Randers Freja som U13-spiller, efter han startede med at spille fodbold i vores samarbejdsklub, HEI. Selv om han som 16-årig egentlig er U17-spiller, har han i en periode været fast mand på vores U19-hold, hvor han i forsvaret har haft en flot udvikling i det seneste år. 


Sideløbende med fodbolden i AGF har Gustav Schjøtt været indskrevet på ”AGF-Viby Gymnasium-Akademi´s” særlige fodboldlinje, hvor flere unge AGF’ere tager en studentereksamen, mens de spiller fodbold. 

Men nu skiftes Viby ud med Bologna for Gustav Schjøtt, der skifter med øjeblikkelig virkning til Serie A-klubben i det nordlige Italien.



- Gustav er en fysisk stærk spiller som har udviklet sig flot i sin tid i AGF, hvor han også har fået debut på ungdomslandsholdet. Og det taler både til spillerens ære og til talentarbejdet i AGF, at en stor klub som Bologna F.C. nu har fået øje på hans kvaliteter og har ønsket at tilknytte ham i en tilfredsstillende transfer for AGF, fortæller talentchef i AGF, Jesper Ørskov, der glæder sig over, at AGF - med Gustav Schjøtts skifte - nu har solgt tre unge talenter til større europæiske klubber inden for kort tid. 



- Vi vil gerne udvikle unge spillere til større adresser i Europa. Og vi har nu - inden for seks måneder - sendt Mikkel Markdal til PSV Eindhoven, Adam Daghim til FC Red Bull Salzburg og nu Gustav til Bologna F.C.

- Det er sjældent, at en dansk klub kan sende tre spillere under 18 år til så store adresser inden for så kort tid. Det kan vi godt tillade os at være stolte af og det vidner om, at vi er på rette vej og, at udlandet i stigende grad har fået øje for de århusianske fodboldtalenter, siger Jesper Ørskov.



I forvejen spiller de to tidligere AGF’ere, Thomas T. Kristensen og Yann Bisseck i Serie A for henholdsvis Udinese og Inter. Nu gælder det altså Bologna F.C. for Gustav Schjøtt.