FØR SØNDAG: GOD STIME KAN FORTSÆTTE MOD FCM

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images — 22.02.2024 07:18

Søndag kommer FC Midtjylland til Aarhus. Kan vi fortsætte den gode stime på hjemmebanen?

Søndag gælder det årets første hjemmekamp i 3F Superligaen. FC Midtjylland kommer til Ceres Park den 25. februar med kampstart kl. 18. 

Seneste møde med midtjyderne var på MCH Arena i september, hvor vi spillede 1-1 med Tobias Bech med det århusianske mål. 

På søndag er det 59. gang de to hold møder hinanden i 3F Superligaen. Her har FCM vundet 27 af opgørene, hvor vi har fået en sejr 22 gange og holdene har spillet til remis ni gange.

Set hen over de seneste 10 opgør er det næsten lige med fem sejre til Midtjyderne og fire sejre til os og altså et enkelt kryds i seneste kamp. 



Vi kommer til kampen efter 0-0 i Vejle forleden, som betyder, at vi går ind til kampen på en femteplads - et point fra fjerdepladsen. FC Midtjylland tabte deres første kamp i år i Brøndby i weekenden og kommer til Aarhus på en tredjeplads med 36 point.

Mens vi har haft nogenlunde styr på FC Midtjylland i Herning, så har det knebet lidt på hjemmebanen i de senere år og FCM vandt da også den seneste kamp på Ceres Park i sidste sæson, som ligger helt tilbage i oktober 2022, da vi ikke mødte FC Midtjylland i sidste års mesterskabsspil.

Men vi har ikke siden 2018/2019 sæsonen spillet en sæson, hvor vi ikke har slået FC Midtjylland i sæsonens løb. Så med en uafgjort i seneste møde tilsiger historikken nu måske en hjemmesejr på søndag. 

Vi kommer i hvert fald ind til kampen på en god stime.

Vi er således ubesejret i de seneste otte 3F Superliga-kampe og skal helt tilbage til 2011 for at finde en bedre stime, hvor vi den gang var ubesejret i 11 kampe. Og hjemme i Aarhus har vi blot tabt to kampe siden nytår 2022/2023. 


Den gode form skyldes blandt andet en af ligaens bedste defensiver, og i mandags kunne vi notere os for endnu et clean sheet. Dermed er vi oppe på syv af dem i sæsonens løb - det er kun Brøndby IF, der har gjort det bedre. 

Men der bliver også brug for vores gode forsvar søndag. FC Midtjylland er med 34 mål et af de mest scorende hold i ligaen og har også noteret sig for tredje-flest afslutninger i ligaen. 



Men det er lidt omvendt i forhold til, hvornår holdene har scoret deres mål indtil nu. Vi har nemlig scoret flest af vores mål i første halvleg, mens det omvendte er tilfældet for FCM. Og får vi scoret først i kampene, så plejer vi også at vinde - vi er nemlig ubesejrede i denne sæson, når vi scorer først. 


Ser vi på oddsene på kampen, så forventes der en ganske lige kamp. Således giver Oddset 2.85 på en hjemmesejr, mens en FC Midtjylland-sejr giver pengene 2.5 igen. Og spørger man Oddset så kommer Patrick Mortensen på tavlen endnu en gang. Med syv mål er han vores topscorer i 3F Superligaen.

Lad os håbe på flere mål på søndag. Der er godt gang i billetsalget. Find din via linket herunder.