FØR KAMPEN - PREMIEREN I TAL

15.02.2024 09:34

Årets første kamp er lige rundt om hjørnet og vi får snart svar på, hvordan holdene kommer ud af vinterpausen. Indtil da kan vi tage et kig på, hvad statistikken fra efteråret fortæller opgøret mod Vejle Boldklub.

36 – Det er så mange gange, vi har mødt mandagens modstander i nyere tid. 14 gange er det endt med AGF-sejr, 15 gange har holdene delt pointene og syv gange er Vejle løbet med sejren – fem af de sejre er kommet på hjemmebane i Nørreskoven.

0 – Det er antallet af mål, AGF og Vejle til sammen har lukket ind på dødbolde. Til gengæld ligger vi i toppen af ligaen, når det kommer til at score på hjørnespark – det er blevet til fem mål.

70 – Så mange procent af tiden vinder vi, når vi scorer første mål. For os har det indtil nu været en udfordring, når vi er kommet bagud på kampens første mål. Dér har vi endnu ikke vendt en kamp til sejr. Hvis nu værterne skulle score først på mandag, så er der dog ikke grund til at pakke alt håb væk. Vejle har scoret først fem gange i denne sæson og omsat det til én sejr, færrest i ligaen, og to uafgjorte resultater.

4 – Så mange af Felix Beijmos assists i denne sæson har været til Patrick Mortensen. Det er flest oplæg fra én spiller til én bestemt holdkammerat i Superligaen. Og vi så blandt andet i testkampen mod FCK i januar, at Felix Beijmo lagde op til et Mortensen-mål, så forbindelsen er stadig varm i 2024.

1766 – Så mange dage er der gået, siden et udehold senest tog sejren i opgøret mellem AGF og Vejle. Med andre ord er det næsten fem år siden, at AGF d. 21. april 2019 sejrede i Vejle, hvor Patrick Mortensen scorede hattrick – i en kamp, der også huskes for en flyvende skraldespand og anden dramatik.

93 – det er antallet af dueller, Frederik Tinager har vundet. Det er 66,9% af sæsonens dueller, som Tingager har vundet og det er bedst i Superligaen. På en 14. plads ligger Tobias Mølgaard, har vundet 61,5% af sine dueller – 104 af 169 – hvilket gør de to AGF’ere til de to spillere i top-20, der har taget flest dueller – sammen med Raul Albentosa fra Vejle, der har vundet 85 af sine 139 dueller.

14 – så mange point har vi hentet i vores seneste seks Superliga-kampe. Vejle har i deres seneste seks kampe hentet seks point.

11 – antallet af mål, vi har scoret på udebane i denne sæson. Det er faktisk dér, vi har været mest målfarlige indtil videre i en sæson, hvor vi har hentet lige mange point ude og hjemme – 14.

29.7 – det er tallet for expected goals against for Vejle i denne sæson. Der er dog kun gået 21 mål ind på mandagens modstander, så det gælder om at ramme dagen for de offensive spillere, hvis vi vil passere Nathan Trott.

45 – så mange gule kort har Vejle fået indtil nu – eller 2,5 advarsler per kamp. Det er flest i Superligaen, hvor Vejle også laver flest frispark - 14 per kamp. Så det er nok ikke helt skævt, at forvente en hård kamp.

40 – så mange gange har Vejle-angriberen German Onugkha afsluttet mod mål i denne sæson. Det er næstflest i ligaen – skarpt efterfulgt af vores egen Tobias Bech med 38. Onukgha er den spiller med flest afslutninger, der har ramt målet – 19 – og er Vejles topscorer med syv mål – samme antal som Patrick Mortensen.

Hvis du endnu ikke har sikret dig din billet til forårets første fodboldkamp, så kan du købe den hos Vejle Boldklub her. Vi nærmer os udsolgt og glæder os til at se alle jer, der tager turen til Vejle.

Du kan også hente din billet til årets førstehjemmekamp mod FC Midtjylland her.