AGF I SAMARBEJDE OM AT FÅ VETERANER TILBAGE I ARBEJDE

08.02.2024 12:00

Sammen med Aarhus Kommune og DIF lancerer AGF nu et nyt initiativ til at få århusianske soldaterveteraner godt tilbage på arbejdsmarkedet.

Tidligere udsendte soldater fortjener støtte til at genfinde sig selv i samfundet. Det er tanken bag JobMatch - en ny indsats drevet af AGF, DIF og Aarhus Kommune, der skal hjælpe lokale veteraner i arbejde. 

I Aarhus bor 1.483 af Danmarks flere end 40.000 veteraner. Det er tal og statistik, men hvert enkelt dækker over en dansk soldat, der har været udsendt i et af verdens brændpunkter i Danmarks og det internationale samfunds tjeneste.

For nogle af dem og for deres familier og pårørende er det kommet med en pris: Konflikt, afsavn og psykiske eftervirkninger. Nogle står som en konsekvens uden for job og arbejdslivets givende fællesskab.

Sammen med DIF’s Soldaterprojekt og Aarhus Kommune vil AGF være med til at hjælpe veteranerne og deres familie med at give dem det lille skub, der bringer deres stærke kompetencer tilbage i spil på det civile arbejdsmarked. 

Det er tanken bag JobMatch, hvor AGF bidrager med at bringe vores store erhvervsnetværk i spil for at hjælpe veteranerne tilbage på arbejdsmarkedet.

- I AGF har vi et vidtforgrenet og finmasket erhvervsnetværk, og vi håber at kunne aktivere de af vores sponsorer som har en profil, der passer til veteranernes kompetencer, så vi kan skabe det gode match til glæde for både virksomheden og veteranerne.

- Det handler om at få opbygget et netværk af virksomheder, der allerede har forholdt sig til muligheden for at ansætte en veteran, så i det øjeblik der er en ledig veteran, så ved Aarhus Kommune, hvem de skal have fat i, fortæller projektleder for projektet i AGF, Nanna Nathalie Benn.

JobMatch udspringer af Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der siden 2011 har arbejdet med at aktivere veteraner i sportslige fællesskaber.

AGF har tidligere som de første skridt inviteret 80 veteraner til kamp på Ceres Park i forbindelse med Veteran Match, ligesom AGF som anden del af indsatsen for veteranerne tidligere har arrangeret et møde mellem sponsorer og veteraner - netop med henblik på et jobmatch. 

Et af indsatsens kerneelementer er anerkendelsen af vores tidligere udsendte – noget JobMatch også bidrager til. For veteraner er en særlig målgruppe, og de fortjener at blive behandlet derefter, lyder det fra Aarhus Kommune. 

- Jeg er enormt glad for dette initiativ. Vores veteraner har sat deres liv på spil i kampen for frihed og demokrati rundt i verden, og Danmark og Aarhus skal støtte dem alt, hvad vi kan. Jeg er sikker på, at JobMatch kan være med til at hjælpe flere af vores veteraner ind i det fællesskab, som en arbejdsplads kan tilbyde, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

- Vi glæder os til at skabe bånd mellem ledige veteraner og aarhusianske virksomheder, som mangler arbejdskraft. I dag er der mange andre muligheder end det traditionelle 8-16-job, og opgaver, arbejdstid og kompetencer kan kombineres på mange forskellige måder.

- Netop den dagsorden rykker vi nu sammen om på tværs af erhvervsliv, civilsamfund og kommune, så flere veteraner kan bringe deres kompetencer i spil og blive en del af et arbejdsfællesskab, siger Anders Winnerskjold, der er social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune.

Fakta:
Er du tidligere udsendt og jobsøgende, der er interesseret i at høre mere om JobMatch? Så kontakt Aarhus Kommunes veteranrådgiver, Julie Hasselager, på tel.: +4529439621 eller e-mail: julha@aarhus.dk.

Er du en virksomhed, som gerne vil vide mere, så besøg denne side >>>