23.08.2024 19:37

Fredag aften tog vi tre point mod AaB med en 4-0 sejr.

Fredag aften tog vi del i 3F Superligaen runde seks’ første kamp, da vi var en tur i Aalborg til et længe ventet nyt kapitel i den jyske klassiker mod AaB.

Det er halvandet år siden, vi sidst spillede mod AaB. Den gang var der storm over Aalborg og i aften var der pudsigt nok også rigtig meget blæst over Nordjylland - et vejr som ligefrem havde lukket arrangementer ned og skabt forhøjet vandstand ved kysterne.

Den kraftige blæst prægede også Aalborg Portland Park, hvor det var udeholdet som kom til kampens første mulighed, da Gift Links efter blot et minut fik lagt et skarpt indlæg ind foran AaB’s mål, som ingen mørkeblå århusianer dog nåede tæt på.

Kort efter fik værterne en chance på et frispark tæt på vores felt, men den århusianske mur stod godt og tog i mod.

I den forrige kamp i Aalborg stod Mikael Anderson for målet i en 1-0 sejr. Og fra kampens start i dag var Anderson også ganske levende og udfordrende, hvor aalborgenserne i flere situationer havde svært ved at få styr på Anderson, som var han et stykke konfetti på det blæsende stadion.

I vores kamp i mandags blev vores fem mål fordelt lige så mange forskellige spillere i sejren over Vejle Boldklub. Her i blandt Mads Emil Madsen. Og efter 15 minutter havde han igen søgt i feltet, da vi var i angreb og kunne bringe os foran 1-0 med et kontrolleret spark med Madsens fjerde sæsonmål.

Vi har før haft blæsten med os og scoret i Aalborg. Men blæst eller ej - efter 20 minutter tog Gift Links sig af et frispark i vores højre side et stykke oppe på AaB’s banehalvdel. Og han fandt krydset og dermed en 2-0 føring i en forrygende århusiansk start på den jyske klassiker.

Kort efter var det lige ved at blive til 3-0 efter en god aktion fra Tobias Bech som var centimeter fra at finde en holdkammerat i AaB’s lille felt i en periode, hvor vi var oven på.

Frem mod pausen var det gæsterne som fortsatte det målsøgende spil og fik skabt flest chancer, mens AaB havde det svært ved for alvor at blive farlige og indtil videre var det os, som havde kontrolleret det noget uvenlige blæsevejr.

Som pausen var seks minutter væk, fik vi et hjørnespark, hvor Patrick Mortensen steg højest og fortsætte sin flotte målstime. Sikkert kunne han heade os foran 3-0 med sin fjerde scoring i sæsonen indtil nu til stor jubel for det udsolgte udebaneafsnit.

Første halvleg sluttede med en voldsom tackling på Gift Links som umiddelbart lignede en stor forseelse, men som ikke blev dømt til hans holdkammeraters store utilfredshed og Links gik til pause i smerter og frustration.

I pausen skiftede hjemmeholdet fire spillere i en offensiv satsning i et forsøg på at få vendt kampen til deres fordel. Her i blandt den tidligere AGF’er Nicklas Helenius som straks gav opgaver til AGF’s forsvar, som AaB - nu med den kraftige vind i ryggen - lagde et stort tryk på fra anden halvlegs begyndelse.

Blandt andet fik nordjyderne et par frispark fra kanten af vores felt, som blev nærgående, og hjemmeholdets friske kræfter kom med god energi fra begyndelsen af anden halvleg.

Men efter en time fik vi efterhånden reddet stormen af og kontrollerede vores føring - dog uden, at vi var så farlige og effektive som i første halvleg.

Men på det her tidspunkt var det jo også hjemmeholdet, som skulle ud og jagte mål.

Og her satte AaB deres lid til Nicklas Helenius, der efter 65 minutter var tæt på at komme først på et indlæg, men vi slap med skrækken.

Det gjorde vi også kort efter, da et AaB indlæg sneg sig langs vores mållinje uden bolden mødte en rød-hvid spiller.

På det her tidspunkt pressede hjemmeholdet mere og mere på for den reducering, der kunne skabe postyr og et håb om et comeback. Så det var alle mand på dæk på AGF-holdet, der arbejdede stenhårdt i vinden i Aalborg.

Med 15 minutter igen på uret døde hjemmeholdets pres lidt ud og vi kom igen til et par muligheder. Blandt andre til Tobias Bech som var livlig i omstillingsspillet i anden halvleg, men hans forsøg blev blokeret.

Vi var ikke så målfarlige i anden halvleg som i første, men med små ti minutter igen blev der dømt straffespark mod Frederik Brandhof som var kommet ind og lavede ravage i AaB's målfelt.

Det tog Patrick Mortensen sig stensikkert af og kunne sætte en tyk streg under en flot århusiansk aften i Aalborg og samtidig sætte sig i toppen af topscorerlisten for 3F Superligaen.

Mere skete der ikke i resten af kampen. Så altså 4-0 Aalborg og de mange fremmødte AGF'ere - der havde ydet en forrygende opbakning på udebaneafsnittet - kunne fejre den fjerde sejr i træk i 3F Superligaen.

Med dagens resultat er vi nummer et i 3F Superligaen inden rundens resterende kampe i de kommende dage.

Næste kamp er hjemme i Aarhus efter vi på lørdag den 31. august har holdt Aarhus Walk og møder FC Nordsjælland. Kom og vær med til hele dagen og køb billet til kampen her.

AaB vs. AGF / 3F Superligaen runde 6 / Aalborg Portland Park / 23.8 2024
0-4 (0-3)

15’ 0-1: Mads Emil Madsen

20’ 0-2: Gift Links

63’ 0-3: Patrick Mortensen

84' 0-4: Patrick Mortensen (str.)