SØNDAGS-SEJR I BRØNDBY

11.08.2024 16:10

Endnu en sejr i Brøndby kom i dag på bogen, da vi vandt 1-0 i 3F Superligaens runde 4.

Søndag var turen gået til Brøndby Stadion til 3F Superligaens runde 4 til endnu et kapitel i det klassiske opgør mellem AGF og Brøndby IF.

Vi ankom med gode minder fra vores seneste besøg på Brøndby Stadion, hvor vi jo i sidste sæsons sidste kamp vandt 3-2. Derfor var det omvendt jo nok også en kamp, som værterne gerne ville ha’ revanche for.

Og BIF startede da også med et højt pres, som et par gange var ved at give os lidt problemer.

Men det var gæsterne fra Aarhus, som kom til kampens første chance, da Dalsgaard nåede højest på et frispark fra Beijmo. Men hans hovestød gik over Brøndbys mål.

Situationen signalerede en fin århusiansk start med farlige indlæg og målsøgende spil i kampens indledning og værterne var lidt rådvilde overfor en stærk AGF-defensiv, der arbejdede forbilledligt for at holde Brøndby fra chancer.

Efter et kvarters tid kom Gift Links stærkt igennem fra sin kant, men hans indlæg fandt ingen holdkammerater i Brøndbys felt. Det gjorde en lang bold kort efter til gengæld, hvor Patrick Mortensen kom tæt på, mens hans forsøg blev blokeret.

Efter en lille halv times tid sad man med fornemmelsen, at vi med lidt held og lidt mere skarphed kunne være kommet foran, mens værterne mere havde været henvist til omstillinger, hvor de viste sig farlige et par gange.

Men frem mod pausen blev hjemmeholdet i stigende grad farlige foran vores mål og fik produceret chancer, hvor af et par stykker var så store, at det fik det flot besøgte udebaneafsnit til at holde vejret.

Nu var Brøndby IF vågnet, de fandt flere rum på midtbanen og første halvlegs sidste kvarter derfor blev en mere lige affære end indledningen og med Brøndby med de største chancer mod pausen.

Mulighederne for mål blev mere fordelt mellem de to hold, som kørte halvlegen færdig i lidt af en stillingskrig og altså med nul mål på måltavlen.

Anden halvleg startede med en god mulighed til Mads Emil Madsen som rykkede stærkt ind i Brøndbys felt, men Månedens spiller i 3F Superligaen i juli blev blokeret i sidste øjeblik inden han kunne komme til skud.

Kort efter var det Mikael Anderson med kampens indtil da største chance, da han headede på mål og kun en stærk redning af Brøndbys målmand, der måtte helt op under sin overligger, forhindrede, at vi kom foran.

Det samme gjorde Jesper Hansen - med modsat fortegn, da Brøndbys formstærke Mathias Kvistgaarden efter en lille times spil kom hurtigt igennem foran vores mål. Men Hansen kom stærkt ud og forhindrede et mål til hjemmeholdet i en livlig indledning på de sidste 45 minutter.

Efter en times spil satte vi friske kræfter ind i form af Jacob Andersen og Frederik Brandhof, som afløste Felix Beijmo og Gift Links. Og netop Andersen kom ind med gode minder fra sin seneste kamp i Brøndby, hvor han lagde op til sejrsmålet efter godt back-spil fra kanten. Og kort efter sin indskiftning var han tæt på at gøre det igen, da han lagde et skarpt indlæg ind i feltet, som Tobias Bech var tæt på at komme første på.

Indskiftningen indledte en god lille AGF-periode med et pres ned mod Brøndbys mål, hvor blandt andre Patrick Mortensen ved den bagerste stolte var uhyre tæt på at komme først på et hårdt indlæg fra Henrik Dalsgaard, som i dag flot tog del i det offensive arbejde oven i endnu en stærk defensiv indsats.

I denne gode periode fik vi et hjørnespark efter 70 minutter, som Mikael Anderson serverede flot for Patrick Mortensen som på klassisk vis headede os foran til stor glæde for de mange medrejsende.

Målet til os startede en aggressiv Brøndby-periode i kampens slutning og Jesper Hansen måtte hive op til flere flotte redninger op for at fastholde sejren til Aarhus. Og til sidst lød det forløsende fløjt og kampen sluttede med en AGF-sejr. Dermed kan vi nu notere os som ubesejret på Brøndby Stadion i de sidste tre 3F Superliga-kampe.

Næste kamp er hjemme i Aarhus på Ceres Park, når vi møder Vejle Boldklub på mandag den 19. august kl. 19.00. Find billetter lige her.

BIF vs., AGF / 3F Superligaen runde 4 / Brøndby Stadion / 11.8 2024
0-1 (0-0)
70’ 0-1: Patrick Mortensen