SEJR I MÅLFEST PÅ CERES PARK

19.08.2024 19:50

Tre nye point blev hentet mandag aften i forrygende målfest på Ceres Park.

Mandag aften var vi hjemme igen. I den århusianske sensommer var et velbesøgt Ceres Park klar til traditionsopgør mod Vejle Boldklub i 3F Superligaens femte runde.

Det var århusianerne som først blev nærgående, da et indlæg fra Felix Beijmo var ved at skabe problemer i Vejles forsvar efter kun et par minutter. Og netop Beijmo sørgede for en fremragende start for AGF’erne, da han efter kun seks minutter kom først på et indlæg fra Gift Links - der igen i dag boltrede fra sin sidelinje - og kunne bringe os foran.

En fortjent god start for hjemmeholdet, som havde domineret kampens indledende fase. Kort efter målet kom vi til en ny god chance efter et hjørnespark, hvor Tobias Bech headede ved siden af Vejles mål.

Efterhånden kom Vejle sig over vores gode start og efter ca. 15 minutter spillet måtte Jesper Hansen hive dagens første store redning op, da han kom stærkt ned til en VB-afslutning tæt under mål.

Også Vejles målmand tog med hænder i dag. Mikael Anderson kom frit igennem efter han havde erobret bolden, men hans afslutning blev reddet.

Men efter 22. minutter kunne Vejles keeper ikke stille noget op, da Mads Emil Madsen var vågen på en ripost og tæt under mål kunne han fordoble vores føring. Igen kom målet fra godt spil fra kanten - denne gang fra Anderson, der lagde et godt indlæg ind.

Efter en halv time kom Gift Links igennem i et raid, der mindede om hans sejrsmål i forårets pokalsemifinale og lige som den gang scorede links igen med et kraftfuldt spark. Så stod der 3-0 i Ceres Park efter 31 minutter! Og Links kunne krone en flot halvleg med et mål.

I de sidste to kampe har vi holdt et flot clean sheet og det var tydeligt, at forsvaret i dag var opsatte på at lave tre på stribe. Det var ikke meget, vi tillod gæsterne som havde sidste sæsons topscorer, German Onugkha i front.

Vejle var dog nærgående på deres hjørnespark og efter sådan et kom en ærgerlig reducering fra netop Onugkha, som headede bolden ind bagerst i målet.

Men vi var fortsat i kontrol og kunne gå til pause med en 3-1 føring efter fremragende første 45 minutter, hvor Tobias Bech til sidst var tæt på at kunne bringe os på 4-1 med et flot langskud som dog blev blokeret.

Vejle skulle ud og jagte i anden halvleg og havde fået smagt på mål med reduceringen i første halvleg. Så kampen krævede stadig hårdt arbejde, hvis der skulle tre point ind på kontoen 45 minutter senere.

Det var dog stadig hjemmeholdet, som var farlige og kort inde i halvlegen var VB ved at give et selvmål væk, men de røde slap med skrækken.

Intensiteten var forståeligt ikke helt den samme og det var nu op til vejlenserne at få skabt de chancer de skulle bruge for at komme tilbage i kampen. Og det pres som gæsterne forsøgte at sætte ind, formåede vi at stå godt i mod.

Men de over 11.000 fans på Ceres Park havde fået smag for mål, og det havde Mikael Anderson også fra sin store chance i første havleg. Så da vi nærmede os en times spil modtog han bolden fint fra Felix Beijmo og kunne score sit første mål i et års tid. 4-1 stod der nu på tavlen i Ceres Park og kampen synes lukket.

I seneste kamp mod VB i Aarhus scorede Tobias Bech sit første mål for AGF. I denne sæson er Bech fortsat med god målform med tre mål. Og også i dag var han nærgående foran modstandernes mål. Fem minutter efter 4-1 målet kom han endnu en gang igennem, men hans forsøg gik i sidenettet.

Vi var dog ikke færdige med at score og vi manglede jo goalgetter Mortensen. Og anføreren ville også være med og kunne med 25 minutter tilbage heade bolden i kassen ved bagerste stolpe. Dermed scorede Patrick Mortensen sit mål nummer 90 i 3F Superligaen.

Så var sækken snoret og vi kunne cruise kampen ud og nyde en velfortjent storsejr over Vejle Boldklub, som betyder, at vi nu er nummer fire i 3F Superligaen med 10 point for fem kampe.

Næste kamp er i Aalborg mod AaB på fredag. Her er der for længst udsolgt på udebaneafsnittet, så få i stedet fat i en billet til den kommende hjemmekamp. Her fejrer vi lørdag den 31. august Aarhus Walk inden vi kl. 16 møder FC Nordsjælland.

Find billet til kampen her >>>

AGF vs. VB / 3F Superligaen runde 5 / Ceres Park / 19.8 2024
5-1 (3-1)
6’ 1-0: Felix Beijmo
22’ 2-0: Mads Emil Madsen
31’ 3-0: Gift Links
36’ 3-1: German Onugkha
59’ 4-1: Mikael Anderson
64’ 5-1: Patrick Mortensen

MoM: Gift Links

Tilskuere: 11.564

Jesper Hansen, Felix Beijmo, Henrik Dalsgaard (70’ Jonas Jensen-Abbew), Frederik Tingager, Eric Kahl (83’ Tobias Bach) Gift Links (70’ Jacob Andersen), Nicolai Poulsen, Mads Emil Madsen, Mikael Anderson (70’ Frederik Brandhof), Tobias Bech (78’ Richmond Gyamfi), Patrick Mortensen.