DEN JYSKE KLASSIKER ER TILBAGE 



20.08.2024 20:26

Fredag venter AaB i Aalborg i et gensyn med en klassisk kamp.

Efter mandagens flotte sejr i Ceres Park er det nu allerede fredag tid til en ny dyst i 3F Superligaen. Og her kan vi se frem til endnu en klassiker. Det gælder nemlig AaB på udebane på Aalborg Portland Park fredag den 23. august kl. 19. 



Det er efterhånden halvandet år siden, vi senest mødte AaB, som jo har tilbragt en sæson i NordicBet Ligaen. Vi skal således tilbage til februar 2023, hvor vi i Aalborg vandt 1-0 i en kold og blæsende kamp, hvor Mikael Anderson stod for vores mål. 



Men efter AaB’s oprykning er det nu tid til endnu en udgave af en kamp, der også kaldes Den Jyske Klassiker. Og vi har da også mødt AaB rigtig mange gange gennem tiderne. 



Alene i 3F Superligaen har AGF og AaB stået overfor hinanden 92 gange. 

Vi kommer ind til kampen med tre sejre i bagagen som giver os en aktuel fjerdeplads i ligaen med 10 point, mens AaB har fået et ganske fint comeback til Superligaen, men måtte dog erkende et 0-4 nederlag til Brøndby IF i deres seneste kamp. Det betyder, at AaB er nummer otte med seks point. 

Generelt har vi i de senere år haft et godt tag på nordjyderne, som vi har vundet over seks gange i de seneste ti kampe, spillet uafgjort en gang og har altså tabt tre.

I Aalborg har vi vundet to af de seneste fem udekampe og siden sæsonen 2019/2020 har vi vundet seks ud af otte grundspilskampe mod AaB i 3F Superligaen - før den stime havde vi blot formået at vinde en enkelt kamp i 12 kampe i grundspillet. 



Skal vi tage en ny sejr på fredag, skal der mål til. Og mål har der historisk set også været mange af i kampene mod AaB, hvor der er scoret 29 mål i de seneste ti kampe de to hold mellem og vi skal tilbage til 2013 for at finde den seneste målløse kamp i Aalborg. 

Lad os håbe på flere AGF-mål på fredag.

Måske fra Patrick Mortensen, som igen kom på tavlen i mandags. I øvrigt med et hovedstød endnu en gang, og formår kaptajnen igen at score på et hovedstød på fredag vil han være den første spiller i 3F Superligaen som gør det fire gange i træk i de seneste ti år.

Og da modstanderne har scoret med hovedet i halvdelen af de mål AaB har indkasseret i sæsonen indtil nu, er oddsene med Mortensen i forhold til den statistik. 



Blandt andre målscorer mod AaB i den aktuelle AGF-trup finder vi i nyere tid også Gift Links, Frederik Brandhof, Kevin Yakob og Mikael Anderson - hvor sidstnævnte som nævnt er den AGF-spiller, som har scoret senest mod nordjyderne, da han scorede i den seneste kamp.  



Skulle vi være dygtige nok til at tage en sejr på fredag, vil det være første gang siden november-december 2019, at vi formår at vinde fire 3F Superliga-kampe i træk.



Skal vi opnå det, kræver det endnu en gang hårdt arbejde på banen og ikke mindst fra lægterne, hvor der er udsolgt på udebaneafsnittet, der har en kapacitet på godt tusind fans. Holdet ser frem til at mærke den store opbakning, når de på fredag kl. 19 løber på banen til en ny udgave af den jyske klassiker. 



Har man ikke billet til Aalborg Portland Park kan kampen ses på TV3Sport/Viaplay og høres på DR P4. Følg også kampen i vores gamecenter i AGF-appen.