AGF KVINDEFODBOLD TAGER NY TRÆNINGSFORM TIL SIG: VELKOMMEN TIL KAATSU FITNESS 

28.08.2024 09:14

I april åbnede Kaatsu Fitness et træningscenter i Risskov. Kaatsu er et paradigmeskift i den måde man træner på. Kaatsu-træning stammer fra Japan, og giver mulighed for at træne mere intelligent, mere sikkert og samtidig forbedre styrke og fitness på kortere tid, og med større resultater.

Nu er Kaatsu Fitness blevet ny partner i AGF efter Kaatsu Fitness - med udgangspunkt i Risskov-afdelingen - er ny Guldpartner hos AGF Kvindefodbold.

- Vi oplever en stigende interesse for Kaatsu i hele Danmark - ikke mindst fra vores moderne center i Risskov, og vi glæder os nu til at udvide vores engagement i Østjylland. Folk har fået øjnene op for, at Kaatsutræning kan gøre en stor forskel for både motionister og elitesportsudøvere.

- Vi er derfor glade for, at AGF har udvist interesse for at indgå i et samarbejde med os omkring træningsformen, der er evidensbasseret. AGF er i fodboldens verden formentlig ”firstmover” inden for dette område, men jeg er sikker på, at i takt med, at resultaterne kommer, vil endnu flere også kigge i retning af Kaatsu-træning, siger Michael Schewitsch, der er stifter af Kaatsu og selv er en af verdens førende Kaatsu-instruktører. 

- Vi ser meget frem til samarbejdet med Kaatsu Fitness, som vi har store forventninger til i forhold til det fysiske arbejde med holdet og med restitutionen. De er de bedste i Danmark til det de gør og de kommer til at gøre en forskel for os.

- Det er også en vigtig dimension for os, at det er en lokal virksomhed som med afdelingen i Risskov er tæt på vores træningssted ved Vejlby Stadion. Opbakningen fra Kaatsu Fitness viser en støtte fra lokalsamfundet, som vi er glade for, siger chef for AGF Kvindefodbold, Daniel Lauridsen. 

AGF og Kaatsu Fitness’ nye samarbejde løber frem til sommeren 2026. 

Om Kaatsu: 
Kaatsu, er en træningsmetode, der stammer fra Japan, og blev udviklet i 1970'erne af Dr. Yoshiaki Sato. Metoden er baseret på princippet om at anvende moderat tryk på lemmerne (arme eller ben) ved hjælp af specielle bånd eller manchetter for at begrænse blodgennemstrømningen til disse områder under træning. Dette tryk reducerer mængden af ilt tilgængelig for musklerne, hvilket får dem til at arbejde hårdere, selv ved lavere intensiteter af fysisk aktivitet eller vægtløftning.

I 2014 blev iværksætter Michael Schewitsch introduceret for træningsformen, og efter at have uddannet sig til Kaatsu instruktør besluttede han at etablere det første Fitnesscenter baseret på træningsformen. Michael Schewitsch er ydermere universitetsuddannet i Kaatsu og forfatter til bogen: ”Lærebog i Kaatsu”.

Det første Kaatsu Fitness center åbnede i København i 2017 og har siden ekspanderet med flere centrer i hovedstadsområdet og i Roskilde, Hillerød, Odense, Kolding og i Risskov på Lystrupvej 50, hvorfra samarbejdet med AGF Kvindefodbold tager sit udgangspunkt.

Se meget mere her >>>>

RELATEREDE NYHEDER