AGF KVINDEFODBOLD: SIDSTE TEST INDEN SÆSONSTART

01.08.2024 16:49

AGF Kvindefodbold spiller testkamp mod FC Midtjylland (K) fredag klokken 18.30 på Fredensvang inden Gjensidige Kvindeligaen skydes i gang ugen efter.

I aften tager AGF Kvindefodbold imod FC Midtjylland (K) til en træningskamp inden holdets sæsonstart i Gjensidige Kvindeliga den 10. august.

Kampen er en mulighed cheftræner Michael Schjønberg og trænerteamet til at få prøvet holdet af inden premieren om en god uges tid mod OB Q. 

- Det er en kamp, hvor vi kan afprøve nogle forskellige ting, men som sådan er den ikke vigtig. Målet for kampen er tydelig - vi vil spille til nul, og så vil vi gerne være kyniske i det offensive spil og lave mange mål, og ellers har fokus ligget meget på vores presspil. Under opstarten har vi været gode med bolden og vi har været gode til at lave mål, så det skal vi have med videre.

- Vi har haft en god optakt, men vi kunne godt have brugt en uge mere, men det er jo ens for alle. Vi er blevet skånet for skader, og det er virkelig vigtigt. Spillerne har været virkelig gode, og de har arbejdet hårdt, så alt i alt synes jeg, at vi er der, hvor vi skal være, siger cheftræner Michael Schjønberg

Tidligere på sommeren lagde fokus på det fysiske aspekt. Med sæsonstarten lige rundt om hjørnet er fokus skiftet over på andre elementer, hvor det taktiske er begyndt at fylde mere jo tættere på sæsonstarten holdet er kommet. 

- Det fysiske omkring holdet er på plads nu, og det har givet os muligheden for at skrue lidt ned på volumen, samt givet os muligheden for at gå mere i dybden med det taktiske. Spillerne arbejder stenhårdt til træningerne -det er fedt og fantastisk at arbejde med pigerne.

Testkampen fredag er også en mulighed for at få flere af de nye spillere spillet mere ind på holdet. Eller nye og nye. Sofie Vendelbo og Cecilie Johansen er kommet hjem til AGF efter udlandsophold hos 1. FC Köln og Bayer 04 Leverkusen, og det har alt andet lige gjort det lettere for dem at glide ind i truppen.

- De ’nyankomne’ er jo tidligere AGF'ere, og nu har de været ude og opleve fodbold på en anden måde. Den tyske liga kan godt være hård, og nu er de tilbage med en masse fodboldglæde hos os, det er dejligt - det er to klare forstærkninger, der er kommet ind i truppen.

AGF's  kvinder skyder sæsonen i Gjensidige Kvindeliga bliver i gang mod OB Q på Ceres Park den 10. august.