NYT GAVLMALERI PÅ VEJ: HYLDER FODBOLDEN OG FÆLLESSKABET 

03.05.2024 12:07

Følelsen af fællesskabet kommer nu på væggen i Aarhus, når byens første store AGF-gavlmaleri ser dagens lys i næste måned - skabt af Eske Touborg. 

På gavlen af bygningen med husnummer 124 - tæt på Bruuns Galleri og Jægergården - vil der således til maj materialisere sig et stort gavlmaleri som en hyldest til det sammenhold og fællesskab, der omkranser AGF. 


Maleriets tema er, at fodbold samler generationer, og det vil illustrere sammenkoblingen mellem byen, skoven, Kongelunden og AGF’s kommende nye hjemmebane.- AGF er en stærk sammenhængskraft i vor by. Ikke bare blandt århusianere, men også på tværs af generationer - fra vugge til grav, som tilhængerne siger. Det skal det nye maleri vise.- I maleriet er byens borgere og mangfoldigheden i Aarhus i fokus, og de oplevelser fodbolden giver os som fællesskab. Alle vil - i min optik - kunne få en god oplevelse af at tage på Ceres Park og møde andre mennesker om og i noget, hvor man står sammen med Aarhus som fælles-nævneren, fortæller Eske Touborg, som endnu ikke vil afsløre motivet inden det står helt færdig på den store gavl i Jægergårdsgade. 


Det gør det den 17. maj. Inden da kan man fra den 13. maj følge tilblivelsen af maleriet som vil blive malet mellem den 13. og 17. maj. På den måde kan man løbende følge skabelsen af det nye store gavlmaleri.- Vi glæder os meget til den 17. maj. Eske vil skabe motiv, der er en tidløs reference til sammenholdet omkring AGF og klubben, og ikke mindst en hyldest til det fællesskab som flere generationer i alle aldre har haft og har på Ceres Park, siger adm. direktør i AGF, Jacob Nielsen om det nye gavlmaleri. Kunstnerne bag det kommende gavlmaleri i Aarhus, Eske Touborg er autodidakt kunstner, forfatter og projektleder - uddannet fra Kaospiloterne. Han er født og opvokset i Aarhus, hvor han står bag flere udsmykningsopgaver og gavle i byen.

Eske Touborg er lige hjemvendt fra et ni ugers ophold i Japan, hvor han med stor succes har lavet sin første store internationale soloudstilling.

Til maj gælder det altså et nyt maleri til Aarhus i Jægergårdsgade. 

Se mere om Eskes arbejde her >>>