NEXT UP FC NORDSJÆLLAND

18.04.2024 08:51

Mandag spiller vi Superliga igen. Den her gang på Right to Dream Park i Farum, hvor vi ikke har tabt i tre år.

Aldrig så snart har vi slået dem ud af Oddset Pokalen før det gælder FC Nordsjælland igen. Mandag aften den 22. april møder vi FCN i 3F Superligaens runde 26.

Seneste Superliga-kamp mod nordsjællænderne var også i Farum, hvor vi den 26. november sidste år spillede 0-0. 

Siden har vi jo mødt FC Nordsjælland i Oddset Pokalens semifinaler, hvor vi samlet vandt 4-2 med en 3-2 sejr i Farum i den 29. marts og en 1-0 sejr i Ceres Park sidste torsdags. 



Siden seneste kamp i 3F Superligaen har vores værter genfundet deres liga-form og kommer ind til kampen på en fjerdeplads med 46 point og på ryggen af en sejr over Silkeborg i seneste runde og før det også flotte resultater mod FC København og FC Midtjylland. 



Vi spillede som bekendt 2-2 mod Brøndby IF i vores seneste kamp i ligaen og er på femtepladsen i mesterskabsspillet med 38 point. Så en sejr mandag ville altså kunne lune i bestræbelserne på at hente ind på førerfeltet i 3F Superligaen.



Og vi har historikken med os i Farum, hvor vi i de senere år har vist fin form. Vi er således ubesejret på Right to Dream de sidste tre år. Her har vi vundet to ud af de sidste seks kampe, hvis man regner pokalturneringen med og cheftræner Uwe Rösler har aldrig tabt på Right to Dream Park i sin tid i AGF. 

I de seneste kampe mod FCN har målscoringen været relativ lav, når vi har mødt FC Nordsjælland på udebane - dog med en undtagelse i pokalkampen på Right to Dream Park. Men ellers er de sidste tre liga-kampe i Farum endt 0-0 eller 0-1 til os.

Men der skal nok komme mål - det siger historikken i hvert fald. I otte ud af de ti seneste liga-kampe mod FCN har vi således formået at score og historisk set bliver der scoret i gennemsnit 2.95, når de to hold står overfor hinanden.

Og det er da også kun sket to gange i de sidste ti kampe, at de to hold har spillet 0-0 i 3F Superligaen - senest altså i Superliga-kampen tilbage i november. 

Skulle det være FC Nordsjælland, der scorer først, kan vi trygt spille videre med troen intakt. For sammen med Viborg FF er vi det hold, som er bedst til at komme tilbage efter en modstanderføring. Seks gange i denne sæson har vi alligevel fået noget ud af kampe, hvor vi er kommet bagud. 



Måske vores mål på søndag kan komme fra topscorer Patrick Mortensen, der - med sit udlignende mål mod Brøndby IF - satte flere mål ind på sin målkonto i søndags.

Det var hans 10’ende mål i sæsonen og det er fjerde sæson i de seneste fem, at Mortensen scorer ti mål eller flere. Den flotte statistik er Mortensen eneindehaver af i 3F Superligaen over de seneste fem sæsoner. 

Ellers er målene mod FCN i den aktuelle sæson bredt fordelt med scoringer fra Links, Poulsen, Bech og Tingager. Så altså (endnu) ingen Mortensen-mål mod FC Nordsjælland i denne sæson indtil nu. 
 

Kampen på mandag bliver det 58'ende møde med FCN i 3F Superligaens historie, hvor FCN har vundet 26, mens vi er noteret for 16 sejre. Men i de senere år har vi altså haft fint styr på FCN, der “blot” har vundet tre af de sidste 10 kampe mod os i 3F Superligaen og altså ikke har kunne knækkes os på eget ”græs” i de sidste fem kampe på Right to Dream Park. 

Vi går også ind til kampen med selvtillid i det faktum, at det har været helt okay på udebane de seneste par måneder, hvor vi skal tilbage til 1. oktober sidste år for at finde det seneste nederlag væk fra Aarhus i 3F Superligaen. Den gang tabte vi i Viborg i det eneste udebanenederlag i denne sæson. Og set over et kalenderår har vi blot lidt to nederlag på udebane i Superligaen.

Så det er med selvtillid, at vi søndag rejser til Farum og kunstgræsset på Right to Dream Park, hvor der ofte er mange medrejsende AGF’ere med.

Det var der seneste til semifinalen Langfredag og det håber vi også, der bliver på mandag, så vi sammen kan fortsætte den gode stime ind i slutspurten på denne sæson. 

Man finder billet til udebaneafsnittet via linket herunder.