NEXT UP FC KØBENHAVN

26.04.2024 06:18

Næste udfordring i 3F Superligaen er kampen mellem landets to største byer.

Man siger man skal rejse sig ved det træ man er faldet ved. Søndag får vi muligheden for at rejse os 25 km. syd for Right to Dream Park, hvor jo led et stort nederlag i seneste Superliga-runde.

Her ligger Parken nemlig og her venter FC København i 3F Superligaens runde 27. Og på søndag den 28. april kl. 18 skrives der nyt kapitel i en kamp, der efterhånden er blevet lidt af en klassiker i nyere dansk fodbold - mødet mellem landets to største byer - Aarhus mod København - AGF mod FC København.



Vi vandt det seneste møde i Parken med 2-1 og kan med en sejr for første gang vinde to kampe i en sæson mod FC København siden 2019-2020 sæsonen. 



Søndag bliver kamp nummer 89 mellem AGF og FCK i 3F Superligaen - og selv om vi i de senere år har haft nogen gode resultater i ny-klassikeren, må vi også erkende, at det er københavnerne, som historisk set har haft overhånden. 

Især i Parken, hvor vi - trods en del gode kampe i de senere år - blot er noteret for en enkelt sejr i de seneste ti kampe. I den række af kampe har vi vundet en, spillet tre uafgjorte og tabt seks mod FC København. 


Vi kommer ind til kampen efter nederlag i Farum i seneste runde, hvor værterne vandt 2-0 hjemme over Silkeborg IF. De indtager dermed tredjepladsen i 3F Superligaen med 49 point mod vores 38 på femtepladsen. 



Set hen over de seneste seks kampe i 3F Superligaen har FCK vundet tre, tabt to og spillet en uafgjort, mens vi har vundet to, spillet to krydser og tabt to.

Der er lagt op til en dyst med mål i på søndag. Vi har således kun to gange i mere end ti år spillet 0-0 med FCK, og i de hele taget er der ikke mange målløse opgør mellem de to hold i Superligaens historie.

Så mon ikke der kommer mål igen søndag - gerne flest til os, hvor Patrick Mortensen jo nu er liga-topscorer med 12 mål på kontoen indtil videre. Gennem sin tid i AGF har Mortensen i øvrigt scoret syv gange mod FCK. Her af fem mål i Parken. 



Det er i øvrigt Mortensen, som har scoret vores tre seneste mål i Superligaen i træk. Det er kun Mustapha Bundu og den nuværende FCK’er, Kevin Diks, der har en bedre stime i de sidste ti år. Nemlig fire for Bundu i september 2019 og fire for Diks i maj 2021. 



De seneste målscorer for AGF i Parken er dog ikke Mortensen, men Nicolai Poulsen og Frederik Tingager i 2-1 sejren i seneste kamp. 



Mens vi altså har topscoreren, så har FC København ligaens bedste assistmager i Elias Achouri med 11 assist i denne sæson. Vores egen Gift Links er også på top fem i 3F Superligaen med sine fem assist i denne sæson indtil nu. 

Der er kampstart i Parken søndag kl. 18. Tag med til København og støt gutterne frem mod en ny sejr i Parken. Der er altid mange AGF’ere med, når FC København tager imod AGF.

Det håber vi også der er på søndag, hvor udebaneafsnittet findes bag det ene mål. Find din billet til kampen lige her >>>