DELER I SØNDAGS-KLASSIKEREN

14.04.2024 14:57

Med en sen scoring endte søndagens kamp mod Brøndby IF 2-2.

Få dage efter semifinale-triumfen på et fyldt Ceres Park, var det i dag tilbage til Superligaen i det klassiske opgør mod Brøndby IF. Igen lagde Ceres Park rammer til kampen i en flot kulisse i mesterskabsspillet.

Vi lagde ud med at tilspille os den første chance, da Tobias Bach kom til en skudmulighed tæt under mål. Men hans forsøg blev reddet.

Kort efter fik Brøndby hjørnespark og formåede at score og dermed chokstarte kampen med en føring. Det slog os dog ikke ud og vi formåede hurtigt at blive farlig på omstillinger, og sådan en kom vi til efter otte minutter, da vi spillede os flot igennem. Mikkel Duelund fik skabt chancen og Magnus Knudsen blev spillet fri og kunne sikkert udligne efter et flot mål.

AGF-truppen i dag var præget af skader og et par karantæner oven på en slidsom periode og vi stillede derfor op i en ny startopstilling, som lige skulle finde sin ben - både offensivt og defensivt. Og det åbnede en gang imellem lidt op for muligheder til Brøndby.

Men også for farlige omstillinger tilos, hvor blandt andre Duelund, Madsen, Anderson og Knudsen var i flot form på midtbanen og både fik erobret bolden og gjort den farlig for gæsterne. Også Tobias Bach var i dag en trussel fra sin wingback.

Gæsterne kom til Aarhus fra førstepladsen og var selvfølgelig ivrig for at forsvare førerpositionen og de kom også igennem kampens første halve time mest på bolden, men, hvor hjemmeholdet virkede i kontrol. Og frem mod pausen kom vi mere på bolden og fik vi skabt flere muligheder for en føring. Blandt andet via et par hjørnespark.

Så første halvleg sluttede som en ret lige affære og da også med 1-1 på tavlen.

2. halvleg
Vi startede anden omgang stærkt. Først med en chance til Tobias Bach, som var lige ved at komme igennem på en omstilling. Dernæst skød Michael Akoto udefra, men over mål.

Tæt på en time var det dog Brøndby som scorede igen, da Sean Klaiber trykkede af udefra i den kraftige medvind og kunne bringe sit hold på 1-2. Et ærgerligt mål efter vi ellers var startet 2. halvleg fint.

Så vi skulle igen svare tilbage. Og en indskiftning af Patrick Mortensen og Tobias Bech gav nye våben i det offensive arsenal. Men vi havde vores vanskeligheder med at få skabt de helt store chancer ind i det gule forsvar. Det skortede ellers ikke på boldbesiddelse i flere faser af anden halvleg, men den sidste gode aflevering helt ind, hvor det blev rigtig farligt for Brøndby, udeblev.

Efter 75 min. var Mikael Anderson - som flere gange satte tempo i dag - ved at slippe igennem i gunstig situation og kun et frispark med en efterfølgende advarsel fik stoppet situationen.

Kort efter var gæsterne tæt på efter et indlæg, men den gule spiller missede – heldigvis for os - sin afslutning.

Kampen i dag var den tredje på syv dage, og efter pokalsejren i torsdags skulle der graves dybt af gutterne til sidst for at få noget med fra dagens kamp.

Og det gjorde vi, da Gift Linkse inde i tillægstiden fandt Patrick Mortensen foran Brøndbys mål. Her kunne Mortensen udligne til 2-2 med sit 10'ende sæsonmål.

Stillingen holdt kampen ud og altså et point i det 95'ende opgør mellem AGF og Brøndby.

Efter tre hjemmekamp på syv dage venter nu en periode med to udekampe inden vi igen spiller hjemme den 3. maj. Husk der er billetter til alle kampene her >>>

AGF vs. BIF / 3F Superligaen Runde 25 / Ceres Park 14. april 2024

2-2 (1-1)

3’ 0-1: Daniel Wass
8’ 1-1: Magnus Knudsen
52’ 1-2: Sean Klaiber
92' 2-2: Patrick Mortensen