NYT KAPITEL I LOKALOPGØRET SKRIVES PÅ SØNDAG

20.09.2023 09:42

På søndag drager vi til Randers til den 42'ende udgave af lokalopgøret mod Randers FC i 3F Superligaen. Her dykker vi ned i kampen.

På søndag gælder det et nyt kapitel i lokalopgøret mod Randers FC, når vi spiller den 42’ende kamp i 3F Superligaen. Denne gang i runde 9 i Randers på Cepheus Park, hvor der er kampstart søndag den 24.9 kl. 16. Billetterne til udebaneafsnittet er revet væk, men vi forventer, at der kommer flere til salg senere onsdag.

Vi kan lave tre på stribe i Randers på søndag, hvis vi kan tage en sejr. For vi har vundet i de to forudgående kampe oppe i Randers efter vi ellers kun havde formået at vinde en enkelt gang i de ti forudgående opgør. Men i de senere år har vi generelt haft et godt tag på vores kronjyske naboer med kun to nederlag i de seneste ti kampe - ude som hjemme - hvor vi har vundet fire og altså spillet fire uafgjorte.

Formår vi at vinde på søndag vil det i øvrigt være tredje gang, at vi vinder tre udekampe i træk mod den samme modstander i et kalenderår. Det har vi tidligere gjort mod OB i 2012 og Hobro IK i 2018.

Skal vi tage de tre point på søndag kræver det dog mål, og måske Mikkel Duelund har et tredje mål på stribe i ærmet. Duelund har således scoret i de to seneste kampe i Randers for os og har generelt øje for nettet, når han spiller md Randers.

Han har således scoret seks mål i otte Superliga-kampe mod Randers FC, hvilket gør kronjyderne til det hold, som Duelund har scoret flest mål i mod. Og i han har øvrigt også med to assist stået bag to andre mål

Ellers er målene i Randers i de senere kampe kommet fra Mikael Anderson, Yann Bisseck, Kevin Diks og Patrick Mortensen. Vores anfører har scoret to i de seneste fem kampe i Randers.

Og måske målene kan komme fra en standardsituation som for eksempel hjørnespark, hvor vi med 48 hjørnespark er det hold i ligaen, der har erobret os flest af den slags. Og uden for boksen er vi med 106 afslutninger et af de hold i ligaen, der afslutter mest.

Og apropos, så skal vi helst ikke stifte bekendtskab med stolperne på Cepheus Park, for vi er allerede det hold i ligaen som med fire skud på træværket flest gange har ramt målet - uden at ramme nettet.

I den anden ende kan vi også konstatere en af ligaens bedste defensiver, hvor vi - trods søndagens nederlag på tre mål - har holdt rent bur i tre kampe indtil nu. Og før søndagens kamp var vi da også det hold i ligaen, der havde lukket færrest mål ind, mens Randers FC har tilladt flest scoringer af alle hold i 3F Superligaen.

Randers FC kommer ind til kampen oven på en sejr over Vejle Boldklub i deres seneste kamp, mens vi skal slå tilbage fra et nederlag til Brøndby i weekenden. Med sejren i weekenden ligger Randers FC nu nummer 10 i 3F Superligaen, mens vi er nummer fem - fire point bedre.

Med to sejre i de seneste tre kampe er kronjyderne ved at finde formen igen efter en lidt bøvlet sæsonstart. De har dog fortsat kun noteret sig en sejr hjemme på Cepheus Park.

Vi kan omvendt tage af sted med bevidstheden om, at vi endnu er ubesejret på udebane i denne sæson. Det skyldes blandt andet den store opbakning på udebaneafsnittene rundt om i Danmark, der altid har været fuldt. Og det bliver det som nævnt også på søndag.

I vores gamecenter kan du se mere om kampen og højdepunkter fra de seneste ti kampe.