NY RAPPORT: AGF HAR SKRUET OP FOR SOCIAL INDSATS

03.10.2023 09:55

225 tons CO2 blev klimakompenseret, 650 træer plantet og julehjælp til 2000 familier. Det er blot tre af de overskrifter man kan læse om i AGF’s nye Ansvarsrapport, der udkommer i dag.

For første gang følger Ansvarsrapporten regnskabsåret i AGF A/S og dækker dermed over en periode fra 1. juli 2022 til 30. juni 2023.

Rapporten redegør i detaljer for AGF’s arbejde med miljø og klima, samt klubbens sociale arbejde i den seneste regnskabsperiode.

- I AGF er vi stolte af den position, vi har, og vi bruger den aktivt og målrettet til at gøre en positiv forskel for andre mennesker, og for den planet, vi lever på. Derfor startede vi for tre år siden på en rejse, hvor det at tage ansvar blev sat på strategisk formel.

- Vi udvidede vores arbejde med ansvar til også at omfatte et ansvar for klima og miljø, og hvor vi derfor tog fat på arbejdet med affaldssortering, energireduktion, transport og indkøbspolitik. Og det er vigtigt at formidle og dokumentere det arbejde - det gør vi i vores nye Ansvarsrapport, fortæller adm. direktør i AGF, Jacob Nielsen.

Øget socialt fokus
I den seneste regnskabsperiode har AGF intensiveret det sociale arbejde i samarbejde med organisationer og NGO’er som MOT, Ombold, Folkekirkens Nødhjælp, Solsikkeprogrammet, Børnenes Kontor i Aarhus, Kirkens Korshær og mange andre.

Også samarbejdet med Aarhus Kommune er blevet øget i det seneste år. Blandt andet med deltagelse i et projekt om Demensvenlig by og senest med JobLigaen - et projekt, der skaffer unge i fritidsjob, som bliver udrullet efter regnskabsperiodens afslutning.

- Det sociale ansvar har altid har været en del af AGF. Men i det seneste år har vi fokuseret ekstra på det og integreret det endnu mere i samarbejdet med vores sponsorer og som en del af alle vores hjemmekampe. Det er et område, hvor vi med vores sammenhængskraft og position umiddelbart kan gøre en forskel for mange mennesker.

- Og det er svært ikke at blive imponeret over, hvilken styrke der er i fællesskabet omkring fodbold. Det er passion, engagement og sammenhold - på tværs af de skel, vores samfund ellers kan være præget af. Dét fællesskab bruger vi AGF at gøre en positiv forskel og til at tage ansvar, siger bæredygtighedsansvarlig i AGF, Sine Hausner.

Se hele den nye ansvarsrapport her >>>