NEXT UP VIBORG

29.09.2023 16:40

Søndag går turen vest på til et nyt møde med Viborg FF

På søndag gælder det Viborg FF på udebane på Energi Viborg Arena. Det er 3F Superligaens runde 10 efter vi torsdag spillede i Oddset Pokalen med en 1-0 sejr i Nykøbing. Viborg FF var også i ugens løb i aktion i Pokalen, hvor de også gik videre efter de vandt 4-3 over Esbjerg fB.

Vi har vundet de seneste to kampe mod Viborg. Senest 3-0 hjemme i Ceres Park og 1-0 i seneste besøg i Viborg. Og vi er ubesejret mod Viborg FF siden foråret 2022. Sidste sæson var vi da også det hold i 3F Superligaen, der scorede flest point mod de grønne af alle hold i ligaen.

Kan vi tage en ny sejr på søndag vil det være første gang siden 1996-1995, at vi vinder tre kampe i træk mod Viborg, og kan vi holde et ny clean sheet vil det være første gang nogensinde i 3F Superligaen, at vi gør det tre kampe i træk mod de grønblusede.

Og vi kan i hvert fald tage af sted til Viborg med selvtillid al den stund, at vi er ubesejret på udebane indtil nu i denne sæson. Fortsætter vi den flotte stime vil det også være første gang siden 95-96 sæsonen, at vi er ubesejret i fem udekampe.  

Det er lidt en lille jysk klassiker, der venter os søndag kl. 18. Med kun 60 kilometer mellem os er det også et slags lokalopgør med en stor historie. For eksempel, da vi inden for kort tid spillede to velbesøgte kampe i foråret 2017 om overlevelse i 3F Superligaen.

Der var da også en gang, hvor man talte om Viborg FF som vores ”onde ånd”, men de tider er forbi efter vi i de senere sæsoner har haft godt styr på de grønne fra domkirkebyen.

Viborg senest kamp i 3F Superligaen var en udekamp mod Silkeborg IF, hvor de tabte 2-0, mens vi spillede 1-1 oppe i Randers. Det betyder, at vi kommer ind til kampen som nummer seks med 13 point, mens Viborg er nummer otte med ni point.

Set hen over de seneste ti kampe har vi vundet fem, vi har spillet tre uafgjorte og har altså tabt to mod Viborg FF. Og i Viborg har vi i de senere år delt det meste med to sejre, til os, to uafgjorte og to nederlag i de seneste seks kampe på Energi Viborg Arena.

Det er vores 3F Superliga-kamp mod Viborg FF nr. 58 på søndag. Den første kamp blev spillet i september 1993, hvor vi vandt 6-0 og den seneste på Ceres Park i maj, hvor vi vandt 3-0.

Tager man med til Viborg på søndag, kan man købe billetter lige her. Der er kampstart kl. 18 og Viborg FF forventer et meget velbesøgt stadion til kampen.

Dyk også ned i vores gamecenter her for mere om kampen og se højdepunkter fra de seneste kampe.