NEDTUR I CERES PARK

17.09.2023 17:04

Det blev ikke den kamp, vi havde drømt om, da vi søndag tabte 0-3 til Brøndby i Ceres Park med ti mand i store dele af kampen.

Et feststemt og udsolgt Ceres Park lagde søndag aften ramme om klassikeren mellem AGF og Brøndby IF. Det er ikke længe siden, at vi var vidne til en dramatisk kamp mellem de to hold, da vi sidste sæsons sidste kamp spillede 3-3.

Og også i dag blev der gang i den med os, som det mest målsøgende hold i begyndelse, hvor vi var aggressive og fremadrettede i vores spil. For eksempel fra Felix Beijmo som fik skabt gode muligheder fra sin kant.

Men gæsterne ville også være med og fik kæmpet sig til et par hjørnespark som vi dog havde helt styr på. Efter et lille kvarter kom BIF igennem, men Bailey Peacock-Farrel reddede i Aarhus-målet.

Kort efter kom vi til en flot omstilling, hvor Eric Kahl tog et stærkt løb, men han måtte se sin afslutning ende i sidenettet. Anderson ville også være med og fik trykket godt af, men måtte se Brøndby målmanden redde et eller flot skud.

Men så fik vi en spand koldt vand ansigtet mod den halve time, da Bailey Peacock-Farrel modtog en udvisning efter han lavede straffespark på en Brøndby-spiller i en opspilssituation. Fordel til gæsterne og vores målmand måtte gå ud. I stedet kom Jesper Hansen på banen og Mikkel Duelund måtte gå fra banen.

Men Hansen kunne intet gøre ved straffesparket og så var Brøndby foran. En ærgerlig udvikling på en kamp, hvor vi ellers var rigtig gode indtil da.

Situationen rystede os lidt og det udnyttede gæsterne til at bringe sig foran 0-2 inden pausen, da de spillede sig igennem vores forsvar og Omoijuanfo lagde bolden over en chanceløs Jesper Hansen.

Bagud med to og en mand nede kunne vi gå ind til 2. halvleg med minder om sidste sæsons 3-3 kamp, hvor vi også var bagud med to ved pausen og 10 mand. Så selv om opgaven var mere end svær, så havde vi tidligere vist, at den ikke var umulig.

Men kort inde i halvlegen fik optimismen endnu et skud, da Brøndby bragte sig foran 0-3 ved Vallys. Og så var det virkelig svært.

Vi havde ellers lavet et par ændringer og fået Tobias Bech og Gift Links på banen, og de to fik skabt masser af liv på vores kantet, men en mand nede var det svært helt at få det omstillet til skarpe chancer.

Og samtidig fortsatte Brøndby med at presse på, mens tilhængerne på Ceres Park fortsatte deres flotte opbakning hele vejen igennem. Hjemmebanen bar spillerne igennem en svær dag i skoven i dag.

Efterhånden døde kampen lidt ud som vi løb tør for kræfter i det hårde arbejde en mand nede. Og den endte 3-0 til gæsterne.

Så vi må konstatere en offdag, hvor Ceres Park havde det modsatte med endnu et flot fremmøde, som havde fortjent en sejr.

Næste kamp er på udebane i Randers næste weekend. Her er billetsalget til udebaneafsnittet startet hos AGF’s billetsalg.