NEDERLAG I VIBORG

01.10.2023 18:52

Søndag blev sæsonens første nederlag på udebane en realitet, da vi tabte 2-1 i Viborg.

Søndag aften var turen gået til Viborg til et klassisk opgør i dansk fodbold mellem de to domkirkebyer. Begge hold kom til kampen fra succes i pokalturneringen i ugens løb. Men i dag gjaldt det 3F Superligaens runde 10.

Foran endnu et imponerende stærkt besøgt udebaneafsnit var det gæsterne fra Aarhus, der kom bedst fra start med et par gode muligheder til henholdsvis Patrick Mortensen og Magnus Knudsen.

Men også Viborg kom tæt på i kampens indledning på et saksespark, som Jesper Hansen reddede flot. Og så var vi ligesom i gang i Viborg, hvor ingen af holdene holdt sig tilbage i jagten på kampens første mål.

For eksempel var Felix Beijmo meget tæt på efter et godt hjørnespark efter 11 minutter, men tæt under mål skød han desværre for os over mål.

I den anden ende kom Viborg FF også til chancer og for den neutrale iagttager må det ha’ været en ganske underholdene indledning på kampen mellem to mandskaber, der ville fremad.

Det er også en vej Mikael Anderson kan lide at løbe og han var flere gange mand bag hurtige opspil, som skabte chancer for hans hold.

Efter en halv times tid kom Tobias Bech fri, men hans ellers stærke afslutning gik lige forbi mål. Bech var også involveret i meget offensivt i dag på hans tidligere hjemmebane, hvor hans fart flere gange vakte problemer for hjemmeholdet.

Desværre for os fik vi også fart at føle, da hjemmeholdet fik en omstilling, hvor vi var uheldige efter et hjørnespark, hvor vi var mange fremme i et genpres.

Det udnyttede hjemmeholdet til en kontra som bragte dem foran 1-0. Målet blev dog set igennem af dommeren for en mulig forseelse, da det så ud til, at en Viborg-spiller havde hånd på bolden inden. Men målet fik lov at stå.

Dermed gik vi til pause bagud med en.

Vi kom stærkt ud i jagten på en udligning og forsøgte os med flere indlæg fra begge kanter. Og pressede i det hele taget godt på i anden halvlegs indledning. Blandt andre havde Mortensen et fint hovedstød lige over mål. Også Beijmo havde chancen igen, men Viborgs målmand hev en stor redning op i situationen.

Han kunne dog ikke gøre noget kort efter, da Frederik Tingager steg højest på et indlæg og kunne heade os på 1-1. Slet ikke en ufortjent efter en flot indledning på 2. halvleg af gutterne.

Målet bragte hjemmeholdet lidt mere frem, men den næste chance kom til gæsterne igen, da Tobias Bech trak godt forbi Viborgs forsvar, men måtte se sit forsøg gå i sidenettet.

Mens regnen begyndte at dale over Viborg, fik vi en våd klud i ansigtet ikke så lang tid efter udligningen. For efter 72 minutter kom Srdjan Kuzmic igennem midt for vores mål og uden chance for Jesper Hansen i vores mål kunne han score til 2-1.

Ikke den udvikling på kampen, vi havde håbet på. Men vi forsøgte at vende det med offensive udskiftninger med friske kræfter. Blandt andre kom Janni Serra på banen og havde et par gode muligheder.

Men til sidst løb kampuret ud og vi måtte erkende sæsonens første udebanenederlag. Dermed er vi fortsat på 6. pladsen i 3F Superligaen med 13 point.

Næste kamp er slaget mellem landets to største byer, når FC København gæster Ceres Park næste søndag kl. 20. Find billetter til den kamp lige her.

Viborg FF vs. AGF / 3F Superliga runde 10 / Energi Viborg Arena / 1.10 2023
2-1 (1-0)
35’ 1-0: Isak Jensen
58’ 1-1: Frederik Tingager
72’ 2-1: Srdjan Kuzmic