19.09.2023 10:38

Veteran Match støtter danske soldaterveteraner. Igen i år er AGF med.

Ved søndagens kamp satte vi gang i vores deltagelse i dette års Veteranmatch, hvor DIF og dansk idrætsliv hylder og hjælper de danske soldaterveteraner, styrker dem i overgangen fra en militær til civil karriere og sammen sætter fokus på veteranernes trivsel og tilværelse efter udsendelse i krig. 

Vi havde derfor både besøg af repræsentanter for Veteran Match og ikke mindst af næsten 80 veteraner, som overværende kampen mod Brøndby IF i Ceres Park, som var en af de første fodboldkampe af flere med fokus på veteranerne.

Her blev veteranerne hyldet af et udsolgt Ceres Park og af vores anfører, som spillede med et anførerbind med en særlig hilsen til veteranerne.

Men opgaven er ikke slut med en fodboldkamp. Nu starter en række mindre projekter med fokus på støtte til veteranerne.

Blandt andet kan man byde på Mikael Andersons kamptrøje fra projektet. Han blev man of the match og hans trøje går nu til det gode formål. Nærmere bestemt til Dansk Idrætsforbunds (DIF) Soldaterprojekt; Safe Zones, der faciliteter særlige idrætstilbud målrettet skadede veteraner.

Man kan byde på trøjen her >>>>

Veteran Match blev første gang afviklet i 2020 og er skabt af Danmarks Idrætsforbund for at hylde og hjælpe de mennesker, der har betalt en ultimativ pris for at kæmpe for Danmark. Veteran Match handler både om at skabe oplevelser, som AGF’s kamp, og samtidig hjælpe til at bringe veteraner tilbage på arbejdsmarkedet.

Det sker ved et såkaldt Jobmatch arrangement, hvor AGF - i samarbejde med Aarhus Kommune - inviterer jobsøgende veteraner til en jobmatch-dag, hvor de matches med sponsorer i et møde, der måske kan føre til et job. Det var sidste år en stor succes og i år gør vi det igen med en endnu større indsats.

- Det at være udsendt til militære konflikter kan have store personlige omkostninger for den enkelte og dennes familie, og derfor skal vi som minimum vise vores respekt og anerkendelse for den indsats, de har lavet. Sporten udgør en unik platform for netop det, og derfor er det fantastisk, at vi i år har historisk mange klubber med til at hylde Danmarks soldaterveteraner. Det fortjener de, siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match.