SEJR I DRAMATISK LOKALOPGØR

30.10.2023 21:33

Tre gode point kom i hus i Ceres Park, da vi mandag aften vandt 2-1 over Randers FC.

Mandag aften var der lokalopgør i et smukt efterårsklædt Kongelunden. Randers FC var på besøg på et velbesøgt og tændt Ceres Park.

Og hjemmepublikummet - herunder en dejlig masse studerende, der fejrede Studiernes Tribunefest med os og Ceres - fik en god AGF start med den første chance efter et minut, hvor Anderson var lige ved at finde Mortensen foran Randers-målet, men der manglede lige et par centimeter før vores anfører nåede bolden. Det blev nu ikke første gang Anderson, som var ganske levende i dag, fra kanten udfordrede gæsterne og fik skabt flere gode muligheder for os.

I den anden ende kom gæsterne ikke til meget i kampens indledning. Bagkæden måtte i dag undvære Mats Knoester, der plejer en mindre skade, så Felix Beijmo var rykket ind i bagkæden. Og det løste svenskeren med vanlig soliditet og arbejdsiver.

Og efterhånden som gæsterne fra Randers også bød sig ind i kampen måtte der arbejdes endnu hårdere. Så hårdt, at Tobias Mølgaard efter små tyve minutter slog næsen til blods, så han måtte ud til behandling i flere minutter og efterfølgende spillede med næsen pakket ind.

Imens begyndte det at regne over Kongelunden ovenpå en ellers fin efterårsdag i skoven og det våde vejr gjorde spillet lidt hurtigere for begge hold på vores flotte plæne.

Mod halvlegens slutning kom værterne mere på bolden og fik presset os ned i flere momenter, og vi fik ikke sat så meget offensivt sammen som i kampens indledning.

Men så da vi nærmede os den halve time slog vi til. Et godt lagt frispark fra Eric Kahl fandt en fremadstormende Janni Serra i Randers-boksen, og Serra kunne score sit andet Superliga-mål for AGF og bringe os foran.

Desværre varede glæden kort, da Randers FC kort efter fik tilkendt et straffespark som de scorede på og dermed var vi lige igen. Og trods et par gode hovedstødsforsøg fra Patrick Mortensen holdt stillingen 1-1 til pausen, hvor spillerne kunne gå i læ for regnvejret.

Anden omgang startede ud med et godt forsøg fra Tobias Bech, der flot forsøgte sig fra kanten af Randers-feltet, men bolden gik desværre for os lige forbi sammenføjningen.

Derefter kom gæsterne mere på bolden og vi skulle til tider forsvare os lavt, men lykkes fint med at holde Randers FC fra de helt store chancer i en til tider lidt rodet affære, hvor der blev kæmpet om hvor eneste bold og meter på banen, som der altid gør i kampene mellem AGF og Randers FC.

Så der blev også brugt nogen kræfter hos begge hold, hvilket efterhånden satte sig lidt på tempoet. Men med tyve minutter igen viste Anderson tempo på kanten og fandt Janni Serra på kanten af Randers-feltet. Men ak - Serras afslutning blev blokeret af en kronjyde.

Kort efter forsøgte Poulsen sig frækt med et skud langt udefra, da Randers’ målmand var på mellemhånd, men det var trods alt for optimistisk og skuddet gik forbi mål. Men vi havde perioder momentum i kampens sidste kvarter.

Og det så meget, at med fem minutter igen på den ordinære tid kom Frederik Brandhof igennem og lagde et flot indlæg ind til Tobias Bech som endnu flottere headede bolden i kassen til 2-1 til Aarhus!!!

Så startede nogen meget lange minutter, som blev endnu længere, da der blev dømt frispark af Bailey Peacock-Farrell efter dommeren mente han havde holdt bolden for længe i hånden. Det er angiveligt kun sket en gang tidligere i Superligaens historie. Men i aften skete det igen. Heldigvis for os skød Randers ved siden af på det efterfølgende forsøg og vi kunne fejre tre gode point.

Med dagens resultat er vi fortsat nummer seks i 3F Superligaen - nu dog med 20 point.

Næste kamp er også i Ceres Park, men hvor vi er udehold i Pokalturneringen, når det gælder Ishøj IF nu på torsdag den 2.11 kl. 18. Billetter findes lige her.

AGF vs. Randers FC / 3F Superligaen runde 13 / Ceres Park 30.10 2023
2-1 (1-1)
28’ 1-0: Janni Serra
35’ 1-1: Fillip Bundgaard (str.)
85’ 2-1: Tobias Bech

Advarsler
AGF: Tobias Mølgaard, Magnus Knudsen, Nicolai Poulsen, Frederik Brandhof (to + udvisning)
RFC: Mikkel Pedersen

MoM: Frederik Tingager

Tilskuere: 12.783