NEXT UP LYNGBY

18.10.2023 04:05

Lyngby Boldklub venter i næste runde efter fire 1-0 kampe mod de kongeblå i træk.

Søndag spiller vi i 3F Superligaen igen, når vi gæster Lyngby Stadion til en kamp mod Lyngby Boldklub, som starter kl. 14. Det er næsten præcist et år siden, vi senest var på de kanter, da vi den 30. oktober 2022 vandt 1-0 på et sent mål af Patrick Mortensen.

Og generelt har det i nyere tid været nogen kampe med få mål, når vi har mødt Lyngby. Vi skal således helt tilbage til 2008 for at finde den seneste kamp, hvor et af holdene har scoret tre mål, da vi vandt 3-1 i Aarhus. I de seneste fire kampe er kampene endt 1-0 - hver gang med os på den sejrende side.

Vi har nemlig haft et godt tag på Lyngby Boldklub i de senere år og skal tilbage til 2019 for at finde seneste nederlag. Og i de seneste fem kampe har vi trukket det længste strå og er endt med alle point.

Også i Lyngby, hvor vi har vundet i de seneste to besøg og holdt modstanderne fra at score. Det har vi faktisk gjort så godt, at vi skal helt tilbage til 1992-1994, hvor OB holdt Lyngby fra at score i syv kampe i træk, for at finde en bedre defensiv statistik i 3F Superligaen mod de kongeblå.

Og generelt har vi da også holdt modstanderne fra de store chancer i de fleste kampe i denne sæson. Vi har således taget mod 106 skud på mål, hvilket kun er tre mere end FC Nordsjælland, som er det hold, der har tilladt færrest skud i ligaen med 103. Lyngby har tilladt 154 skud. Det er kun Hvidovre IF som med 183 har tilladt flere.

I alt har vi mødt Lyngby Boldklub i 3F Superligaen 56 gange. Her har vi vundet 24. Tabt de 17 og spillet uafgjort 15 gange.

Vi kommer ind til kampen efter vi spillede 1-1 mod FC København i seneste runde før landsholdspausen, hvor Lyngby tabte 0-5 til Silkeborg IF. Men det var et lidt usædvanligt resultat for i denne sæson har Lyngby gjort det flot og er således aktuelt placeret på en sjetteplads i 3F Superligaen med 15 point, mens vi er på 7.pladsen med et point færre. Så med en sejr kan vi altså tage et skridt forbi Lyngby i tabellen.

Men det kræver naturligvis mål og her peger pilen måske på vores anfører, Patrick Mortensen som med fem mål og tre assist har været involveret i otte mål i sæsonen indtil nu. Det er kun topscoreren i 3F Superligaen Alexander Lind fra Silkeborg IF, som har været involveret i flere mål i denne sæson end Mortensen.

Og det er da også Mortensen, der har scoret i de to seneste kampe mod Lyngby - både ude og hjemme. Seneste scoring i 3F Superligaen stod der dog Janni Serra på, da han nettede mod FC København i vores seneste kamp.

Dyk ned i kampen i tal og se højdepunkter fra de ti seneste kamp i vores kampcenter

Søndag gælder det altså en ny omgang med Lyngby Boldklub på Lyngby Stadion. Tager man med, så brug linket herunder for billet.