GYMNASIUM PÅ TYSK BESØG PÅ FREDENSVANG

09.10.2023 16:59

En forbindelse mellem et gymnasium fra Odder og Dresden førte til et besøg på Fredensvang.

Der har altid været en stærk og kærlig opbakning til AGF i Odder. Også på det lokale gymnasium, som fornylig kontaktede os i AGF med et særligt ønske.

For Odder Gymnasium har i mere end 30 år haft et nært samarbejde med et Gymnasium i Dresden i Tyskland. Og her til efteråret skal et mindre 3g tysk-A studieretningshold på besøg i Dresden.

De spurgte derfor om de måtte komme og besøge Mikael Akoto, som jo tidligere har spillet i Dresden for Dynamo Dresden. Så kunne Akoto - naturligvis på tysk - fortælle om byen og sit hjemland generelt.

Så forleden var den tyske 3g fra Odder Gymnasium på besøg på Fredensvang, hvor cheftræner Uwe Rösler også tog imod dem. For da Rösler hørte, at vi fik besøg af Tysklands aficionados fra Odder var han helt klar på at supplere Michael Akoto og på modersmålet fortælle om sit hjemland og sine oplevelser af, at vokse op i Østtyskland.

Og stor var glæden hos både Uwe Rösler og gymnasielæreren Susanne Schmidt, da det gik op for dem, at de begge er født og opvokset i Leipzig.

- Det var et meget vellykket besøg og skønt, at AGF åbnede deres klubhus for os og ikke mindst, at både Michael Akoto og Uwe Rösler brugte så meget tid på os.

- Vores elever var vilde med det og de fik en vigtig og rigtig god oplevelse på tysk som kommer til at supplere vores tyskundervisning og tur til Dresden på en rigtig fin måde, fortæller Allan Ahle, der er lektor på Odder Gymnasium og som i sin egenskab af sæsonkortholder i AGF i første omgang havde taget initiativ til mødet.

Her kunne to AGF-spillere så øvrigt benytte lejligheden til at hilse på hinanden. For i tysk-klassen, der var på besøg, går Laura Kjærsgaard fra AGF Kvindefodbolds liga-hold.

Tak for et dejligt besøg til 3g tysk-A studieretningshold fra Odder Gymnasium. God tur.